Ebri Knight i The Cabrians: dos 'sold out' a Barcelona la mateixa nit

Els primers presenten 'L'última espurna' a l'Apolo i els segons homenatgen Prince Buster a l'Upload

  • Redacció
  • Dilluns, 12 Desembre 2016 16:31

Cultura 204/2015, Ebri knight

Ja fa dies que no queden entrades a la venda ni per un concert ni per l'altre. Divendres 23 de desembre el Maresme musical desembarca a Barcelona en dues cites sense cap altra relació entre elles que la procedència dels grups i que ompliran a vessar sengles sales de concerts. El concert d'Ebri Knight farà petita la Sala Apolo, un dels grans recintes de concerts de la ciutat. No serà, però, una novetat, ja que en les festes de Nadal del 2014 el grup maresmenc ja va exhaurir les entrades del concert que hi van fer amb els italians Talco. Més excepcional és el 'sold out' del Prince Buster Memorial  que els The Cabrians han organitzat a la sala Upload del Poble Espanyol. A la mateixa hora uns i altres protagonitzaran un divendres de música maresmenca a la capital.

Ja fa setmanes que s'han exhaurit les entrades de 'L'Última espurna', el nom amb el que Ebri Knight ha volgut batejar el seu darrer concert del 2016. Ha estat un any molt intens pel grup de folk-rock, una formació cada cop més popular arreu del territori que aixeca passions allà on va. El de Barcelona serà un concert molt especial, ja que el grup comptarà amb un reguitzell de col·laboracions que el convertiran en una ocasió única. Aspencat, Talco, Eina, Titot, Roba Estesa o Boikot són algunes de les col·laboracions que passaran per dalt de l'escenari de l'Apolo. La claca del grup podrà sentir-hi i ballar les seves cançons més conegudes, com les que componen el seu darrer disc 'Foc' que els ha servit per fer un salt endavant en una singladura d'èxit com la seva.

The cabrians

Homenatge al pare de l'Ska

The Cabrians també ha exhaurit les entrades pel seu concert a la sala Upload. Ells són els grans amfitrions d'una festa amb un motiu ben clar: homenatjar Prince Buster. Serà un punt de trobada per bona part del millor de la música jamaicana del país, amb la banda mataronina compartint escenari amb membres de grups històrics com Skatalà, Dr Calypso, Lord Kaya o la Thorpe Brass i d'altres dels millors grups d'aquest estil del país com Soweto, Space Invaders, The Penguins o Thorpedians. Tots configuren el bo i millor d'aquest estil a casa nostra i es posaran al servei de la propensa discografia de Buster, que va morir aquest any i que és considerat com el gran referent de la banda mataronina, cantant, compositor, eminent productor, soundsystem “operator”, ska “originator” i un dels personatges més influents en la història de la música jamaicana.