"Volem que el directe sigui espectacular"

Entrevistem System Beat, el grup que vol revolucionar el món de l'electrònica a la ciutat de Mataró i que estrenen un videoclip mensual abans de la seva presentació oficial

  • Marta Gómez // Foto: cedida
  • Dijous, 10 Novembre 2016 11:42

Cultura 2014/2015, System BeatCom neix System Beat?

Martí Cano: Som quatre companys, que en el fons som quatre músics i amics, que fa cosa d'un parell d'anys ens vam posar a investigar el món de l'electrònica per iniciar-nos en un nou camí i crear un projecte professional.

Professionalitzar-se en el món de la música no és senzill.

MC: De moment tenim un projecte musical i intentarem professionalitzar-nos, però de mica en mica. De fet, nosaltres vam veure que volíem tirar per la música electrònica després d'estudiar diferents possibilitats.

Què vol ser System Beat?

Pau Roselló: Ens presentem com una proposta innovadora, potent i energètica. Volíem oferir alguna cosa que ningú més oferís en aquests moments, musicalment i a tots nivells. El que volem és que la gent en nosaltres hi vegi més enllà de la música, hi vegi un 'show', un espectacle.  
La idea és que no només se'ns vegi com a discjòqueis. Fem música electrònica però l'executem en directe amb instruments electrònics i funcionem com un grup de música qualsevol.

Com ho voleu fer?

PR: Per això tenim pensat que el nostre directe sigui espectacular, amb videoprojeccions i llums. Un espectacle molt poc vist, fins i tot mai programat, a la ciutat de Mataró. Un 'show' que esperem que captivi al públic i que presentarem el març del 2017. A partir d'aleshores començarem la nostra gira de presentació.

Fins aleshores, què?

MC: D'aquí al mes de març traurem a la llum videoclips mensuals dels nostres temes. Tot el que fem i tenim és de creació pròpia. D'aquí a uns dies sortirà a la llum el segon.

De què parlen les vostres cançons?

MC: Parlen de coses que ens afecten i ens passen a nosaltres que som joves, tenim 20 anys! El nou videoclip que presentarem ara es diu "Caminem" i tracta de la recerca de respostes a la vida, de com busquem les respostes fora o lluny de nosaltres quan en realitat les tenim a dins o ben a prop.

A quin públic voleu arribar?

PR: Suposem que a persones que tinguin les nostres mateixes preocupacions. Busquem gent jove, de la nostra edat. Creiem que podem arribar al públic que els agradi l'electrònica, però esperem que no només sigui així. Per això treballem en l'espectacularitat del directe, per arribar també a aquelles persones que, a priori, no agrada l'electrònica.

Com veieu el panorama musical català?

MC: Creiem que li cal i necessita renovar-se. Molts grups necessiten trobar el seu propi estil. Nosaltres creiem que ja hem trobat el camí i que, si seguim per aquí, anem ben encaminats. Creiem que el que fem és una proposta molt atractiva per part dels programadors. Per a nosaltres han estat molts anys de descobrir que ens encanta l'electrònica i que en fem, sense fer fusió. A  Europa ja fa anys que es fa això, van un pas per endavant. En aquest país cal millorar-ho molt.