El barri que s'escull per anar-hi a tenir fills

Via Europa-Cirera és el barri amb una edat mitjana més baixa i més membres per llar

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 28 Octubre 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, carrers via europa

La Via Europa, que en l'estudi de població que va presentar la setmana passada l'Ajuntament de Mataró "penja" del barri de Cirera, és la zona de Mataró amb una mitjana d'edat més baixa. La raó no és una altra, segons el propi Ajuntament, que el fet que a la zona residencial s'hi aglutinen moltes famílies amb fills.

Això s'explica pel tipus de construcció que caracteritza la Via Europa, de pisos amplis amb serveis propers i sobretot de disseny modern. Una zona quasi dissenyada per a aquest ús residencial.

D'aquesta manera, doncs, el barri s'ha convertit en la zona preferida de tots aquells que volen tenir fills i concentra també bona part de la mobilitat interna de la ciutat. Es dóna la circumstància que, amb aquest índex, és Cirera el barri que apareix com a rejovenit, quan segurament, pel tipus de llar, de la part "històrica" ens trobaríem amb tendències més similars a zones com Molins, en el qual la tendència és a l'envelliment.

L'altre índex que denota aquesta associació entre natalitat i Via Europa és la de membres per llar, que és singularment alta.

Ciutat 2014/2015, carrers via europaLa taxa de fecunditat
La taxa general de fecunditat (TGF) (relació entre el nombre de nascuts vius per cada 1.000 dones en edat fèrtil d’entre 15 i 49 anys) ofereix una major precisió sobre el comportament de la fecunditat, ja que tan sols té en compte la població femenina en edat de fecundar. La taxa de Mataró per al període 2011-2015 se situa en el 46,84‰, -1,34 punts per mil inferior a la del període de cinc anys anterior. En el període 2011-2015, les taxes generals de fecunditat (TGF) per barris més elevades corresponen a Palau-Escorxador (56,27‰), Rocafonda (55,56‰) i Cirera (53,29‰)