Tres únics concerts i un seminari en la Setmana de la Música Antiga

El festival apropa la figura del mataroní Lluís Misson en una edició que redueix el nombre de recitals i recupera la Capella dels Dolors per només una de les cites

  • Mireia Biel
  • Dilluns, 24 Octubre 2016 10:22

Música Antiga 2016

Tres únics concerts. La Setmana de la Música Antiga de Mataró celebrarà la seva 34a edició reduïda a tres úniques cites, a les que se sumarà un simposi internacional i de recerca entorn de la figura de Lluís Missón, músic mataroní que centra el festival d’aquest 2016 en què es commemoren 250 anys de la seva mort.

Ajuntament de Mataró i Unda Maris organitzen la Setmana de la Música Antiga del 2 al 20 de novembre, tot i que amb un pressupost reduït que deixa en només tres concerts aquesta cita anual.

Tres cites que es complementaran amb un simposi, novetat d’enguany. Can Palauet reunirà el 2 de novembre destacats experts internacionals de la música i el teatre de mitjan del segle XVIII i que retrataran la figura del músic Lluís Missón. En paraules de Francesc Cortès, un dels organitzadors de la trobada, “tenim ganes d’ensenyar qui era aquest home i malgrat que es tracti d’un simposi, pretenem que estigui a l’abast de tothom”.

El seminari vol apropar la figura i trajectòria d’aquest músic mataroní, popular a Madrid per escriure ‘tonadillas’, obres musico teatrals que es representaven en els entreactes de les comèdies i on es desenvolupava, cantant, una brevíssima acció, normalment molt divertida.

Bach i tonadillas de Missón

El primer concert serà dissabte 4 de novembre, a les 21 h, a Santa Maria amb Follia Project, un duet de violí i violoncel barroc que interpretaran Bach, Händel i Corelli.

L’11 de novembre, també a les 21 h, serà el torn del concert “Un mataroní galant: Tonadillas de Lluís Misson” a càrrec de solistes i El Conjunt d’Antiga de l'ESMUC. El grup proposa un recull d’obres de Lluís Misson, sobretot tonadillas.

La darrera cita amb la Setmana de Música Antiga serà el diumenge 20 amb “Ballabach. Ballada popular amb danses de J. S. Bach” a càrrec del ‘Trio Barroc del Cafè.  Joan Vives, organitzador del certamen i membre també del conjunt, explicava com “amb la mateixa que els impulsors del Festival Bachcelona, hem reinstrumentalitzat peces extretes de les quatre suites per a orquestra de Bach perquè la gent les pugui ballar de la mà de dos experts” com són Joan Codina i Soledad Sánchez Bueno.

La Capella dels Dolors, per un concert

El certamen recupera la Capella dels Dolors, després que l’any passat la restauració de l’espai obligués a fer els concerts en altres indrets. Tanmateix, la capella, ja en el seu màxim esplendor, només serà l’escenari d’una de les tres cites, la del primer concert amb els ‘Follia Project’. En roda de premsa, els organitzadors van justificar-ho pel fet que “quan van dissenyar la programació, encara es desconeixia si es podria disposar de la capella”.