Aquest dissabte, "Diada de la rumba" als Capgrossos

Hi haurà tallers específics durant tot el matí i un vermut rumbero a partir de la una

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Divendres, 14 Octubre 2016 00:00

 Cultura 2014/2015, Dia de la RumbaAquest dissabte, rumba per a tothom. Arriba la tercera edició a Mataró de la Diada de la Rumba, una de les mostres més importants de rumba catalana que se celebra al Maresme. L’objectiu de la Diada de la Rumba és, segons els seus organitzadors "acostar-la encara més als mataronins i mataronines, i constatar, una vegada més, que la ciutat és un dels bressols i focus indiscutibles d’aquest gènere musical que ha vehiculat, històricament, la convivència entre paios i gitanos".

A les ciutats de la rumba

Cada any es realitzen activitats musicals, formatives, lúdiques i reflexives al voltant d’aquest gènere musical. Des de l’any 2013 la Diada de la Rumba ha adoptat un format itinerant i al llarg d’aquesta tardor farà parada a diverses localitats catalanes com ara

Girona o Barcelona.

La iniciativa ha sorgit de l’aliança entre l’Ajuntament de Mataró, l’Escola Municipal de Música de Mataró i l’Associació Foment de la Rumba Catalana (FORCAT), entitat que aplega els principals representants socials i artístics de la rumba catalana actual, i el suport de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró que cedirà la seva seu per a desenvolupar-hi les activitats de la Diada.

Tallers i vermut

Durant el matí, es realitzaran tallers de palmes, ball, guitarra, percussió i un d’infantil – familiar en el qual petits i grans podran gaudir dels ritmes rumberos. Per acabar d’amanir el matinal rumbero, el Bar Capgrossos servirà d’escenari per al vermut rumbero.