Les melodies de Les Santes per rematar el dissabte

La Coixinera presenta el disc 'Sons de Festa' amb les músiques de la Festa Major mataronina

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Divendres, 09 Setembre 2016 11:32

Cultura 2014/2015, La coixinera

La Plaça de l'Ajuntament semblarà retrocedir en el temps aquest dissabte, en el concert final de la Mostra de Cultura Popular que protagonitzarà La Coixinera. La companyia de saraus local presenta el disc 'Sons de Festa' que va sortir a la venda el juliol passat, just amb motiu de la Festa Major de Les Santes. El treball és una iniciativa del grup i l'entitat ...i15! que va comptar amb el suport de l'Ajuntament de Mataró i també té el segell de  la Casa de la Música Popular de Mataró.

Aquest dissabte a partir de dos quarts de deu de la nit La Coixinera interpretarà bona part del repertori més santero, amb les músiques que del 25 al 29 de juliol són la banda sonora dels millors dies de l'any. Amb músics amics, La Coixinera presenta així el disc.

Dues cares

El doble disc amb les músiques de Les Santes presenta les melodies més conegudes pels mataronins en dues versions diferents. En el primer treball s'hi poden trobar els balls propis de les figures institucionals i també la resta de sons que defineixen la festa. En la segona versió del disc, el grup de La Coixinera ha volgut transformar aquestes melodies tan conegudes a la seva música i el seu estil, fent-ne una nova versió i aprofitant la celebració del seu quinzè aniversari.