'Les set paraules de Taltabull' enregistrades per Fadó, disponibles en xarxa

Plataformes com Spotify o Itunes ja inclouen la gravació que el tenor va fer amb el Cor Ciutat de Mataró i l’Orquestra de Cambra de Granollers

  • Marta Gómez
  • Divendres, 11 Març 2016 00:00

Josep Fadó

El tenor mataroní Josep Fadó va enregistrar per primera vegada l’obra cabdal del catàleg de Cristòfor Taltabull, “Les set paraules de Crist a la Creu” i l'obra ja es pot escoltar a través de moltes plataformes digitals com Spotify o Itunes. El pròxim 14 de març es farà un concert de presentació de l’obra enregistrada al Teatre Monumental de Mataró.

Fadó va gravar el catàleg sota la direcció de Jordi Lluch i amb la col·laboració del Cor Ciutat de Mataró i l’Orquestra de Cambra de Granollers. L’enregistrament es va fer els dies 7 i 8 de febrer dins del convent de les monges Carmelites de Mataró amb el suport de l’Ajuntament i el departament de Cultura. Aquesta és la culminació de la feina i el treball de Fadó de més de set anys de durada.

Obra reconeguda

"Les set paraules de Crist a la Creu" és una de les grans obres del catàleg de Cristòfor Taltabull i clau en la reconstrucció de la vida musical a Catalunya després de la Guerra Civil espanyola. Aquesta obra es va estrenar el 1943 al Teatre Foment Mataroní durant la Setmana Santa de Mataró. De fet, Cristòfor Taltabull tenia una estreta vinculació amb la ciutat, ja que va rebre l'encàrrec de la creació de l'obra del vicari de l'església de Sant Josep, mossèn Ximenes, va interpretar-la només a Mataró i també va fer l'arranjament de la Missa de les Santes.