La Passió segons Sant Mateu, estrella del programa del Foment

El programes simfònic, de cambra i sarsuela redueixen nombre de concerts per mantenir la qualitat

  • Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluart
  • Dimarts, 02 Febrer 2016 10:03

Foment nova temporada

La Passió segons Sant Mateu, una de les grans obres de Johann Sebastian Bach, és el plat més destacat de la carta musical que disposa per a tot aquest 2016 el Foment Mataroní. L'entesa entre Ajuntament i l'entitat és total i la programació de clàssica i lírica repeteix per aquest any els esquemes dels darrers anys, amb tres cicles de cambra, concerts simfònics i sarsuela i òpera. La cita del divendres 18 de març és la més destacada i portarà al Monumental la primera parada de la gira de Setmana Santa que l'Orquestra Simfònica del Vallès fa anualment per interpretar aquesta obra magna en companyia de corals del territori. El Cor Ciutat de Mataró serà a l'escenari aquell dia, aportant el seu granet de sorra a un equip humà de 70 músics i 120 músics que revestiran de solemnitat les conegudes notes d'aquesta obra de Bach.

El programador del Foment Antoni Vilà es congratulava en la presentació de la programació d'una oportunitat com aquesta i, també, de la resta de cites que sumen fins a 15 concerts des d'aquest diumenge, amb el guitarrista Yorgos Arguiriadis fins al 27 de novembre. Com a altres cites destacades, Vilà va enumerar l'aposta pel gènere musical que programarà 'Evita' a l'octubre o un programa especial pel 10 d'abril que porta per nom fidedigne 'Classic 80's Hits' i que proposa una revisió dels grans èxits del pop o els musicals dels 80 en versió lírica: "És un espectacle que ha tingut molt bona acollida a Barcelona, al Palau de la Música i que portem directament d'allà a Mataró com a primícia". Dins la programació de sarsuela hi ha l'òpera Don Pasquale i Vilà va assegurar que "tant a nivell d'intèrprets com de compositors és un any amb molts músics de casa, ja que a Catalunya tenim molt talent".

Foment nova temporada

El regidor Quim Fernàndez assegurava que "hi ha menys concerts però es fa per mantenir un llistó que és molt alt i porta molts anys d'aval al darrere" i el President del Foment Ramon Salicrú ressaltava que "en aquesta casa fem ciutat amb la música, amb el cinema i amb totes les activitats que fem i que ressalten el nostre servei públic bo i sent una entitat privada".

La Passió del territori

A la presentació de la temporada del Foment hi havia el gerent de l'Orquestra Simfònica del Vallès, Òscar Lanuza, que va explicar en què consisteix la gira de Setmana Santa d'aquesta formació, que portarà la Passió segons Sant Mateu a Mataró. "Per a nosaltres, més enllà dels concerts, és un projecte de territori, d'articulació cultural amb les entitats corals i per exemple el Cor Ciutat de Mataró s'afegeix a altres corals no només pel concert que farem aquí, sinó que també actuarà en dos concerts més i en el final al Palau de la Música Catalana". Lanuza assegura que "és una producció molt complexa i oferirem una versió que no és per a puristes, que vol ser propera, agafant el concepte que a Alemanya tenen de la Passió com un acte de participació popular". La Passió es cantarà en català i Xavier Puig serà l'encarregat de dirigir-la.