La Big Band Jazz Maresme celebra els seus 10 anys

Big Mama, Amadeu Casas i Tòfol Martínez, els convidats especials

  • Marta Gómez // Foto: cedida
  • Divendres, 08 Gener 2016 12:23

Cultura 2014/2015, Big band

Són deu anys de música jazz a la comarca a càrrec de la Big Band Jazz Maresme. Un període que defineixen com a “complicat” per haver tingut “pals a les rodes” en l’àmbit burocràtic i institucional. 10 anys que han estat moguts per la música fent també, segons expliquen, “una funció pedagògica” en la defensa d’aquest estil musical.

Uns 10 anys que mereixen una celebració d’altura. I és per això que el Teatre Monumental el diumenge 10 de gener s’omplirà de gom a gom per retre homenatge a la trajectòria de l’orquestra maresmenca. La Big Band Jazz Maresme presenta “King of The Blues”, també un homenatge a B.B.King, el famós guitarrista de blues i compositor dels Estats Units.

Convidats especials

Serà un espectacle que comptarà amb els convidats especials de Big Mama, Amadeu Casas i Tòfol Martínez i uns arranjaments especials per a l’ocasió de Vicens Martín. La Big Band Jazz Maresme encara aquest concert “amb la professionalitat que la caracteritza i amb l’energia que requereix aquest gènere”, expliquen en un comunicat de premsa.

10 anys en constant evolució
La Big Band Jazz Maresme ha evolucionat molt durant aquests anys. Expliquen que “ha compactat el seu so i actualment té l’habilitat d’assolir els repertoris dels diferents projectes, molt més ràpidament que al principi”. Donen un paper important també a l’evolució individual dels seus músics que asseguren que ha estat marcada per l’exigència del director de l’orquestra, Gerard Nieto.