La cançó d’autor, plat fort de l’onzè cicle Músiques Tranquil·les

Disset concerts conformen una programació que s’obre a quatre espais: el Teatre Monumental, el Públic, el Cafè de Mar i la Sala Clap

  • Mireia Biel
  • Dijous, 17 Desembre 2015 13:03

Roger Mas

Els amants de la música d’autor tenen una cita aquest hivern amb l’onzè cicle de Músiques Tranquil·les, en una edició que combina els talents emergents amb els noms consolidats de l’escena musical catalana. El cicle porta prop d’una vintena de concerts que es viuran entre el gener i el març del 2016 en quatre espais diferents de la ciutat.

Disset concerts en quatre espais diferents de la ciutat. Aquesta és la logística de l’onzè Músiques Tranquil·les, que programa un calendari de concerts que tenen la cançó d’autor com a ingredient comú. Pels escenaris del Teatre Monumental, El Públic, la Sala Clap o el Cafè de Mar hi passaran noms consagrats del panorama musical català i propostes emergents. Així, Anna Roig, que encetarà el cicle, Cris Juanico o Roger Mas comparteixen cartell amb artistes que busquen fer-se un lloc entre els grans com Eva Fernández Lasting Groove o Núria Graham i Gemma Humet.

Músiques Tranquil·les 2016

Primavera musical

El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, va presentar en roda de premsa les propostes, que es podran veure entre el gener i el març de 2016, acompanyat de la resta d’organitzadors. El responsable de Cultura a l’Ajuntament va afirmar que “la programació musical a Mataró agafa embranzida i es presenta sempre amb una alta qualitat”.

En aquest sentit, el programador de la Casa de la Música, Pablo Redondo, va afirmar que “les propostes per aquest 2016 són excel·lents” i els tocs de música d’autor són “el resultat del que ofereix el mercat musical actual”. De fet, Elena Ponce, des del Cafè de Mar, considera que és “la llibertat per escollir les propostes musicals que es volen oferir el que acaba conformant un cicle de qualitat ric i divers”. Al seu torn, Eloy Aymerich, d’El Públic, va posar en valor “la capacitat per fer un certamen com aquest cada any”, ja que es presenta “com una primavera musical enmig de l’hivern amb propostes minimalistes i acurades”.