L’Altar del Roser acull la interpretació del conegut Stabat Mater

Es tracta d’una de les composicions més destacades de Pergolesi

  • Redacció// Foto: cedida
  • Divendres, 13 Novembre 2015 00:00

Cultura 2014/2015, música antiga

La Setmana de la Música Antiga arriba al seu segon cap de setmana amb Stabat Mater, del quintet Arcattia i el cor Amics de la Unió. Stabat Mater és un dels poemes religiosos més populars de la literatura llatina medieval. El text del poema, consistent en una meditació sobre el patiment de Maria davant la crucifixió de Jesús, ha estat musicat per molts compositors al llarg dels segles. Una de les versions més destacades és la de Giovanni Battista Pergolesi, compositor, violinista i organista italià del període barroc.

La peça, composta l’any 1736, ha esdevingut la seva obra més coneguda, i encara avui segueix sent la versió de Stabat Mater més interpretada arreu del món.
El Cor Infantil Amics de la Unió, considerat una de les formacions més destacades del país, amb l’acompanyament del quintet de corda Arcattia (Quim Térmens i Joan Morera, violí; Maria Morera, viola; Lluís Heras, violoncel, i Sebastian Forest, contrabaix) i de Vicenç Prunés a l’orgue, revisita aquesta gran obra del repertori barroc sota la direcció de Josep Vila Jover. Altres peces completaran el programa.