Cesk Freixas encapçala la programació musical d’El Públic

Els seus impulsors reivindiquen la tasca d’aquest espai cultural al llarg dels cinc anys de vida del projecte

  • Mireia Biel // Fotos: Anna Aluart
  • Divendres, 09 Octubre 2015 11:18

Public nova temporada

Noms de la talla de Cesk Freixas seran a la temporada musical d’El Públic. L’espai cultural presenta el seu cartell, que combina activitats culturals diverses, des de debats i tertúlies fins a espectacles i concerts. El projecte, que celebra el seu cinquè aniversari, està en un bon moment, d’estabilitat, segons els mateixos impulsors.

El Públic presenta una nova temporada de concerts i activitats culturals, que per primera vegada en cinc anys repetirà convidat. La temporada musical començarà el proper divuit d’octubre amb Cesk Freixas, que torna a El Públic per presentar el seu nou treball ‘Protesta’, una proposta que encaixa amb “la voluntat d’apropar propostes que apostin pel talent català”, tal com va afirmar un dels impulsors d’El Públic, Eloi Aymerich. Dies abans, el dia 24 d’octubre, un vermut rumbero tancarà la celebració del dia de la rumba amb l’Associació Foment de la Rumba.

Coproducció d’un espectacle

El vintè aniversari de la mort d’Ovidi Montllor ha fet que El Públic unís esforços amb Òmnium Cultural per coproduir un espectacle que estarà vinculat a una exposició de poemes al mateix espai. I a finals de novembre, el dia 29, Artur Blasco visitarà El Públic en el marc del Circuit Folk. Qui tancarà el cicle de concerts serà Lorien, una aposta que fa el mateix Públic i que consideren “pot ser un gran descobriment, com va ser JARPS l’any passat”.

Les noves propostes vénen avalades per la bona acollida de les edicions anteriors. El 2014 es van programar 17 concerts als que van assistir fins a 2.700 persones, un èxit de participació que posa la programació “en valor”. La consolidació de la programació i la resposta per part del públic han fet que l’espai cultural hagi decidit iniciar la venda anticipada d’entrades pels concerts a través de Code Tickets, amb preus més barats. A més a més, El Públic ha entrat a formar part d’Escena 25, un projecte destinat als menors 25 anys i que els permet accedir a espectacles i concerts a preus reduïts.

 

“Espai privat amb vocació de servei a la ciutat”

El Públic està de celebració enguany, després de bufar les espelmes pels seus cinc anys de vida. L’ocasió els ha permès estrenar i posar a la venda samarretes de l’espai cultural. Un altre dels impulsors del projecte, Xandri Calsapeu, assegura que “estem satisfets perquè estem estables” i valora positivament l’evolució del projecte que els ha portat “a ser el que volíem ser: un espai privat amb vocació de servei a la ciutat on oferir propostes culturals diferents”. I en una zona en la que, segons Calsapeu, “no hi havia res quan vam arribar” i actualment s’ha dinamitzat “amb l’obertura de nous establiments i l’organització d’activitats a la plaça de Can Xammar”.