Sol i Menta resumeix la Nit Boja en un disc

El grup ha trigat només tres setmanes a gravar la maqueta i la vendran a la Fireta de Santes i al Públic

  • Yaiza Terron // Foto: cedida
  • Dimecres, 15 Juliol 2015 18:44

Cultura 2014/2015, Sol i menta

Sol i Menta arriba per donar la nota a Les Santes de Mataró amb el seu nou disc: Nit Boja. L’àlbum inclou 8 cançons que tot i ser diferents, juntes formen un nou concepte sobre la famosa nit. Després d’haver composat la lletra del Bequetero, Sol i Menta s’atreveix a crear tota una maqueta que acompanya la nit del 25 de juliol, des del desvetllament fins que surt el sol, gràcies també a l’ajuda de diversos col·laboradors.
Els membres del grup ja feia temps que pensaven en crear un disc sobre les festes i van considerar que aquest any 2015 era l’excusa perfecta per commemorar l’any Bequetero: “Abans ja teníem coses fetes, una cançó que parlava del Correfoc, una altra de la Ruixada, i vam crear tota una cançó, més llarga, de Les Santes”, expliquen. Segons ells, aquesta cançó queda dividida en quatre parts i conjuntament formen aquest nou concepte.

Les parts de la nit, en música

Els artistes expliquen que cada part del disc està dedicada a un moment diferent de la nit. De fet, comença amb una introducció que parla de la història de Mataró, des d’Iluro i acaba amb una balada després de La Ruixada. Són cançons molt descriptives que saben representar a la perfecció els diferents moments i espectacles que succeiran durant la nit. Un exemple d’això és la inclusió de sons de petards i crits a la cançó del Correfoc, el hit del disc.
El grup ha trigat només tres setmanes a gravar la maqueta i la vendran en una paradeta de la Fireta de Santes i al Públic, on també oferiran samarretes i música en directe. El grup tocarà el 23 de juliol al xiringuito Tarannà i estan preparant una actuació a l’aire lliure.

Interpretar Les Santes

La seva música no es pot emmarcar en cap estil musical, ja que comprèn un ventall molt variat de ritmes com ska, tecno, balades, tango, samba o fins i tot música dels Balcans. Sol i Menta vol remarcar que el seu disc no pretén ser la banda sonora oficial de Les Santes: “Cal deixar molt clar que no és un disc de Les Santes, sinó un disc que les interpreta”.
Els components del grup Jordi López, Pol Freire, Jonc Tarrés i Òscar López, van començar a l’Espai de Cronopis, amb la companyia de circ ‘La Fibra’. A part de la maqueta ‘Nit Boja’, tenen un altre disc que no té res a veure amb la Festa Major.