La Dharma, Mainat i La Banda Impossible, les estrelles del Canet Rock 2015

Els concerts animen constants reivindicacions a favor del dret a decidir davant les 20.000 persones que omplen el Pla d'en Sala

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 06 Juliol 2015 09:56

Un moment del Canet Rock 2015

Tres concerts van marcar dissabte a la nit el punt més àlgid del Canet Rock 2015: l'Elèctrica Dharma amb Comediants, Josep Maria Mainat i La Banda impossible van provocar un autèntic esclat d'eufòria. Un cavall inflable gegant va creuar tot el recinte per celebrar els 40 anys de la Dharma i Comediants, que precisament també van ser al primer Canet Rock l'any 1975. Després d'un pastís enorme i de compartir l'efemèride amb tothom, Mainat va sumar-se a la festa. Guitarra en mà, va recordar diversos temes de la Trinca i va clamar a favor del procés sobiranista. Una reivindicació a la qual es van sumar La Banda Impossible, que va endur-se constants ovacions i va deixar imatges històriques.

Un cop arribada la nit al Pla d'en Sala, la festa entre els assistents al Canet Rock va tocar un dels punts més alts amb la celebració de les quatre dècades de carrera de la Companyia Elèctrica Dharma i Comediants. Junts van protagonitzar una autèntica festa d'aniversari, on clàssics com 'La presó del rei de França' van fer, cantar i ballar les 20.000 persones del públic. Amb l'alegria del tot desfermada, l'ideòleg del Canet Rock va recuperar un tast del repertori de La Trinca, amb 'Com el far-west no hi ha res' i 'La Faixa', entre altres. Amb aquestes cançons van multiplicar-se els missatges a favor de la independència, fins al punt que Mainat va tancar la seva actuació cridant "Visca la República catalana!".

L'actuació de Mainat

La banda d’una generació

El moment que més ovacions va provocar, però, va ser la irrupció al festival de La Banda Impossible. 'Pau', dels Pets, cantada per Lluís Gavaldà i Jofre Bardagí va marcar l'inici d'una hora i mitja de concert, on el públic va rememorar bona part dels grans èxits del rock català de la dècada dels 90 amb versions insòlites. Les combinacions entre els 18 músics que s'han sumat al projecte de 'La Banda Impossible' van deixar aquest dissabte a la nit imatges úniques, com Alguer Miquel -cantant dels Txarango- apareixent per sorpresa enmig de la cançó 'Corren', dels Gossos, o Pemi Fortuny i Salva Racero -vocalistes de Lax'n'Busto en dues etapes diferents- cantant junts 'Miami Beach' amb Gerard Quintana. Fortuny va ser rebut entre grans aplaudiments, després d'haver estat nou anys sense pujar a un escenari i dedicar la seva tasca a projectes cooperatius a Sierra Leone. Precisament, l'ex-líder dels Lax'n'busto va demanar un aplaudiment a favor de la lluita contra l'ebola, que el públic va respondre afectuosament. En paral·lel, una altra de les intervencions més aplaudides va ser la de Cris Juanico en contra del 21% d'IVA en la Cultura. Van tancar la festa, en horari de matinada, Els Catarres, La Pegatina i Lax'n'busto. Amb l’alba despuntant els uns i ja totalment de dia els altres va ser torn per les Oques Grasses i els Txarango, que van posar el punt i final al Canet Rock 2015.

Organització més eficient que el 2014
Els responsables del Canet Rock han fet una valoració positiva de la segona edició del segle XXI amb una assistència de més de 20.000 persones per escoltar els 18 grups durant dotze hores de música 'non stop'. Enguany, el funcionament del certamen ha fet un "pas endavant" i ha corregit les deficiències de l'any passat quan es va criticar un plantejament equivocat de la gestió de les barres, una mala col·locació dels lavabos i l'absència de cobertura telefònica. "En aquesta edició s'han obert portes 2 hores abans permetent que el públic arribés d'una manera més esglaonada i s'han millorat els accessos: més punts de control, menys cues i millor sistema de seguretat", han assenyalat des del Canet Rock.