“Fer aquest concert quan tot just començo és una gran oportunitat”

Lorien, amb només 19 anys, debuten al Clap telonejant a Blaumut

  • Cugat Comas / Foto: cedida
  • Dijous, 07 Maig 2015 12:11

Cultura 2014/2015, Lorien

Lorien, el grup que capitaneja Judit Lorien seran aquesta nit de divendres els teloners de Blaumut, que presenta disc al Clap. Hem parlat amb la cantant per descobrir una mica quin pot ser aquest nou nom a tenir molt en compte dins la música catalana i mataronina. Ella té només 19 anys però les idees clares per com obrir-se pas com a cantant de múltiples influències.


Com definiries la teva música?

A la meva maqueta hi ha quatre cançons que no tenen res a veure les unes amb les altres. Hi ha des d’un vals a una balada sense bateria, una cançó pop i una altra de country-rock. Sóc una barreja d’estils que tenen en comú un so característic pels instruments que toquem.

Com és que compons cançons tan diferents?

Depèn del moment en què m’he posat a compondre. A cada moment m’ha sortit un so diferent. No tinc cap grup com a referent global, cada cançó s’assembla a grups diferents. No proposo fer un estil propi, sinó tenir un discurs musical.

Des de ben petita fas música. És la clau d’aquesta identitat musical?

Jo sempre he tocat instruments per iniciativa pròpia i la música sempre ha sonat a la meva vida. Escolto grups que van de Queen a Radio Futura o fins i tot Sopa de Cabra. Tinc un mínim de cultura musical, ja que sempre he anat escoltant una mica de tot.

Com serà el concert d’aquest divendres?

Ja fa dos mesos que l’estem preparant amb moltes ganes, amb la banda, que s’ha involucrat molt en unes cançons que vaig compondre jo. Jo no ho podia fer tot i s’han anat sumant músics al projecte. Ara m’acompanyen en Pol Moyano, en Josep Antoni i en Tito Torres. Divendres ja serem una banda. El concert serà la culminació d’una preparació de les darreres setmanes.

Les lletres de les cançons tenen un missatge clar?

El títol del disc és ‘Daily Life’, que vol dir la vida diària o quotidiana. Són històries diferents que parlen de coses que poden passar a tothom. Narro fets com la separació d’una persona, per exemple.

Ser teloners de Blaumut és la primera gran oportunitat?

Segurament. La sala estarà plena i no tothom té l’oportunitat d’actuar abans d’un grup amb tants seguidors i tan popular. Estic molt emocionada de poder fer aquest concert quan tot just començo.