“És un videoclip dolç i els ‘cumbes’ s’hi veuran reflectits”

Marc Ràmia estrena videoclip produït per Clack al concert d’aquest diumenge a El Públic

  • Cugat Comas / Foto: cedida
  • Dijous, 07 Maig 2015 12:00

Cultura 2014/2015, Marc Ràmia

Marc Ràmia presenta el nou videoclip de la cançó 3.000 -una producció de Clack-  en el concert d’aquest diumenge a El Públic, en el marc de la gira per presentar el seu disc de debut ‘A la vora del Malpàs’.


Què hi podem veure al videoclip de ‘3000’?

Parla d’una excursió que vaig fer com a monitor del cau, de l’AE La Soca, amb els meus nanos fa uns anys. És un símil de mirar enrere, explicant l’aventura en una muntanya. Quan ets monitor, molts cops els nens t’ensenyen més del que tu pots ensenyar-los a ells. És un videoclip molt dolç i tots els ‘cumbes’ s’hi sentiran molt reflectits. El videoclip és un cap de setmana d’uns nois anant d’excursió. He volgut fer un homenatge a tota la gent d’esplais i caus.

El vídeo és l’excursió?

El vam gravar un cap de setmana i el vam fer sobre la marxa. L’Eloi Aymerich, que és qui l’ha dirigit, tenia algunes coses clares però el vam gravar reproduint aquella experiència, anant un cap de setmana amb deu nanos d’excursió. S’hi veu la parada a esmorzar, les tendes, la nit amb la guitarreta, el tren...

Ets un cantautor cumba?

Em sento plenament identificat amb la muntanya, el sortir, la guitarra i tot això.

També té relació amb el cau el nom del disc?

Sí. Quan parlo del Malpàs ho faig amb un doble significat. Per una banda el Malpàs és una font que van restaurar gent del meu cau, tot i que ara ja torna a estar seca, i és el lloc on hem après a estimar la natura més real i propera. I el Malpàs alhora és un punt de canvi. A poc a poc ens anem aplegant els que creiem amb un canvi social i, si anem sumant, la font tornarà a brollar.

A més de cumba ets un cantautor compromès?

Totalment. Haver estat en un cau ja t’hi duu perquè som els que volem deixar el món millor de com ens l’hem trobat. Aquest disc està concebut el 2011 que és un any de moltes lluites. Hi ha el 15-M, a la meva universitat tallem la Diagonal... és un moment convuls i jo amb 21 anys me’n vaig al País Basc. Estic allà i ETA declara la treva definitiva, veig la precarietat... són mesos en què componc molt i quan torno gravo i sí, em surten cançons compromeses. Les cançons tenen vigència i hi ha cançons com ‘El futur és nostre’ que reflexiona sobre moltes protestes però també hi ha cançons d’amor per exemple.