Hip hop tranquil i de qualitat a l’Espai Culinari del Cafè de Mar

Extraño Weys, la revelació heterodoxa d’aquest estil a Catalunya, arriba a Mataró

  • Redacció
  • Divendres, 13 Març 2015 00:00

Cultura 204/2015, Extraño weis

Segona cita del Músiques Tranquil·les al Cafè de Mar. L’Espai Culinari acull el concert de Extraño Weys, una de les propostes de música negra i hip hop més avantguardistes del panorama actual en català. Instrumentals que naveguen entre el soul, el latin i el jazz en un exquisit domini del sampleig i una infinitat de referències de la música negra.
El productor del projecte, Viktor Pizza, ha construït un fil argumental que al llarg de sis temes modula atmosferes i estats d’ànim on els MCs, Sir JKLZ1, Patxi Vazili i Rodrigo Laviña (At Versaris) i les incursions contundents del ‘Gordo del Puro’, dibuixen les seves obsessions fent rima difícil, intel·ligent, en un llenguatge planer i directe.

Extraño Weys es presenta amb un  disc que recull 6 temes sota el títol de “Variacions en fu-remoll de la 5a Simfonia inèdita de Roger Linn”, un titol que és un homenatge al creador de les primeres l’MPCs, la peça clau sobre la qual es construeixen les produccions del disc. Amb un exquisit domini del sampleig i una infinitat de referències en vinil, el grup modula atmosferes i estats d’ànim on els dos mc’s principals, Sir JKLZ1 i Patxi Vazili, dibuixen les seves obsessions.