El Belda i el Conjunt Badabadoc

Un dels vermuts musicals que organitza l’Escola Municipal de Música

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 27 Febrer 2015 00:00

Cultura 204/2015, Carles Belda

El seu nom sempre s’ha mantingut allunyat del circuit mediàtic i, en canvi, ha anat guanyant amb el temps una estima i devoció entre els que se l’escolten. Carles Belda és un dels que aixeca més admiració des del món de la música tradicional o folk. El seu acordió va ser el vaixell musical amb el què Pomada va obrir camí, ha estat el contrapunt de grups com Mesclat i els darrers cops que ha estat a Mataró ho ha fet en la seva faceta més solitària, com quan va ser a un dels vermuts musicals que organitza l’Escola Municipal de Música.

Carles Belda té posat i maneres de ‘enfant terrible’ de la música però és capaç de triturar convencions quan es disposa a fer ballar el personal. I aquest dissabte es presenta a l’Atzucac amb aquestes intencions.

Al menut bar de la Plaça de l’Ajuntament els seus són dels concerts més recordats, tant en el format atapeït a dins com quan ha actuat a fora. En aquesta ocasió especial es tornarà a reunir amb el Conjunt Badabadoc, uns altres incombustibles capaços d’agafar cançons catalanes de tots els tipus, des de la Gavina Voladora a Boig per tu i sotmetre’ls a un ‘turmix’ rítmic amb aromes jamaicanes i molt d’humor i predisposició a moure’s. El grup, res a veure amb el que es porta avui en dia, és escadusser a l’hora d’escollir ocasions per treure el cap en programacions i festivals.

ACTES

Dates:
Dissabte 28 febrer

Hora:
22:30h

Lloc:
Taverna Atzucac (El Carreró, 31. Mataró)