“Volem fer feliç a la gent amb la nostra música”

Jarps, el grup de moda a Mataró, actua diumenge a El Públic dins el Músiques Tranquil·les

  • Cugat Comas
  • Divendres, 20 Febrer 2015 00:00

Cultura 204/2015, jarps

Pocs mesos després de tocar al Clap, van sorprendre els assistents a la gala del Mataroní de l’Any amb una proposta que cada cop té més adeptes. Han dit d’ells que semblen més de Liverpool que de Mataró i aquest diumenge, a les 20h, toquen a El Públic dins el Músiques Tranquil·les. A la presentació del cicle es va dir d’ells que eren “la gran revelació musical de la ciutat”. Són en Roger Palomer i en George Agustí. I cal recordar el seu nom: Jarps.

Què ha passat els darrers mesos, perquè se us consideri una revelació musical?

Ha passat que hem tocat molt i a diferents espais i sales i això ens ha permès anar creixent positivament. Cada cop ens sentim més còmodes en aquest projecte perquè estem aprenent a transmetre al directe la química especial que tenim component i tocant. Notem que estem creixent i que estem fent una cosa molt nostra.

Sou els Beatles de Mataró?

Ens comparen molt amb ells però no hi tenim res a veure. Nosaltres som els Jarps, amb les nostres coses i el nostre projecte. Quan ens diuen Beatles suposem que és perquè cantem en anglès i perquè tenim una manera d’entendre’ns i compondre molt Lennon-Mcartney. El que ens diferencia és que nosaltres fem cançons molt diferents i cada tema té una essència especial.

Com funcioneu com a grup? Esteu preparant peces noves? En veurem alguna diumenge?

Sí. No parem de compondre, podríem dir que estem en efervescència creativa. Tots dos ens compenetrem per idees, gairebé totes les lletres que fem les fem en conjunt. Ens compenetrem molt, molts cops passa amb les cançons que ens ajudem mútuament per acabar-les. No seguim cap mètode, les cançons surten per si soles.

La música fa mesos ja hi era però ara heu guanyat força escènica.

Sí. Abans ens passava que no sabíem com arribar al públic i ara ho hem après amb el pas del temps i els concerts. Ara fem moure el cul a la gent i proposem concerts participatius que ajudin a què a la gent se senti part de l’espectacle. A poc a poc estem aprenent a què el feed­back que tenim un i l’altre es pugui palpar a l’escena.

Per què en anglès i no en català?

Fem servir l’anglès perquè per a nosaltres és molt més còmode, és més
internacional i per les influències que hem tingut a nivell musical. No forma part de cap estratègia, sinó que escoltant el que hem escoltat, associem aquesta música a l’anglès, que a la vegada ens permetrà arribar més lluny.

Quins objectius us marqueu per a aquest 2015?

Tocar molt i seguir-nos donant a conèixer. Ara presentem un remastering del primer disc, que hem fet fa poc. L’editem de totes totes, a través d’una discogràfica de Mataró que es diu Nat Team Media. Podem dir que traiem el disc oficialment, que es podrà trobar a les botigues, que se’ns podrà escoltar a Spotify i iTunes. Amb el disc esperem que vinguin molts concerts i fins i tot “bolos” a l’estranger.

Què és el que us està costant més?

El món de la música a casa nostra és un circuit molt tancat, només toquen quatre grupets i no es dóna importància als grups que surten, això és una cosa a millorar en aquest país. Estem molt orgullosos d’haver arribat aquí pel nostre propi peu.

Per qui encara no us conegui, com us definiu?

Jarps és un projecte que som Roger Palomer i Jordi Agustí i neix de l’amor a la música i sobretot el que volem és fer feliç a la gent i que aquells que ens escoltin els agradi la nostra música. Busquem connectar amb el públic i aconseguir aquest feedback.