Una conferència per recordar l’únic concert dels Beatles a Barcelona

Marc Rabaneda recorda el pas del grup de Liverpool ple de curiositats i anècdotes

  • Redacció
  • Dimecres, 04 Febrer 2015 00:00

Cultura 204/2015, beatles

Avui dimecres 4 de febrer a les 19:30 sonaran els Beatles a Mataró. Fruit de la col·laboració entre el Foment Mataroní i el Projecte Beatles, impulsat per l’historiador Marc Rabaneda, es durà a terme la conferència titulada ‘El cicle dels Beatles.’

Aquesta proposta, que s’emmarca dins del Projecte Beatles iniciat el 2012, analitzarà l’evolució musical del grup de Liverpool, des de la prehistòria beatle fins al final de la carrera del grup. Aquest recorregut històric i musical està destinat a tots els públics i va acompanyat de música en directe a càrrec d’Òscar Corral, músic i col·laborador del Projecte Beatles des del 2013.

Curiositats i anècdotes

La conferència ‘El cicle dels Beatles’, que a més de la música en directe incorpora cançons gravades, talls de vídeo i videoclips, ressaltarà en un capítol especial el pas dels Beatles per Madrid i Barcelona el juliol de 1965 i les dificultats que va haver-hi per aconseguir-ho. Com apunta Marc Rabaneda, que a més d’historiador és guia i professor de ciències socials, hi va haver una descarada manipulació informativa per part del NO-DO per tal de minimitzar l’èxit dels Beatles a Espanya.