Una dècada de Músiques Tranquil·les

Sílvia Pérez Cruz, amb entrades exhaurides al Monumental, obre foc avui del Cicle

  • Cugat Comas / Fotos: Arxiu
  • Divendres, 23 Gener 2015 12:47

Cultura 204/2015, silvia perez

Ja fa deu anys que Mataró, de la mà i impuls de la Casa de la Música, consagra el primer trimestre de l’any a les “músiques tranquil·les”. Si bé aquest subjecte semblava indefinit fa una dècada, ara ja es pot dir que tant la definició com el concepte han fet fortuna i el Cicle ha crescut fins a convertir-se en la programació transversal en més d’un escenari més potent i durador del calendari mataroní.


El Músiques Tranquil·les bufa doncs deu espelmes aquest 2015 i ho fa després d’un primer concert al Clap i amb la primera gran cita ja, avui divendres, al Monumental. Si el lector no va córrer a comprar entrades, ja ha fet salat, perquè fa dies que no en queda cap. S’obre el teló i apareixen a l’escenari Sílvia Pérez Cruz i Raúl Fernàndez ‘Refree’.

La cantant de Palafrugell és un cas paradigmàtic de com ha evolucionat la cançó catalana en deu anys. El director del Músiques Tranquil·les recordava en la presentació del Cicle com la cantant havia actuat al Clap quan no era, mediàticament, ningú. Precisament en aquell concert va “connectar” amb Refree, un duet prolífic que planteja un concert que està sent un dels espectacles més buscats de l’escena musical local i que converteix especialment a la cantant en un objecte de desig i quasi de pelegrinatge. El darrer cop que Pérez Cruz va venir ja va exhaurir totes les entrades del Monumental. Mateix escenari amb què avui tots dos sortiran a escena. I és que el Músiques Tranquil·les, entre moltes altres coses, també és sinònim de nits de música de gran qualitat amb el teatre municipal ple. Les del Monumental acostumen a ser, per dimensió, les millors nits del Cicle.

Va ser precisament a Mataró el primer lloc on van connectar Pérez i Refree

16 cites més
El Cicle comença amb Sílvia Pérez, no hi acaba pas. Després d’aquesta primera nit queden 16 cites més repartides entre el Monumental, el Clap, l’Arcàdia, el Públic i l’Espai Culinari del Cafè de Mar. Fins al 27 de març els mataronins tindran “Músiques Tranquil·les” al gust en una edició que suma més locals que cap de les anteriors. Les entrades de tots els concerts són des de fa setmanes a la venda. 10 anys de Cicle no s’assaboreixen cada dia. 

Cultura 204/2015, joan dausa

 Joan Dausà
“On seràs demà?” es pregunta al seu nou disc i realment és una pregunta que se li podria haver fet a un cantant que, des de ‘Jo mai mai’, ha bastit una trajectòria que el projecta a fer un Monumental en solitari el divendres 6 de març.

Cultura 204/2015, jarps

 JARPS
El Públic acollirà el 22 de febrer el concert d’un duet a qui se li confereix el paper, ja a priori, de gran revelació musical de casa nostra. Dos mataronins que semblen de Liverpool o Nova Orleans. Se’n sentirà a parlar i més val seguir-los d’entrada.

Cultura 204/2015,feliu ventura

 Feliu Ventura
És el concert més esperat dels que acollirà l’espai culinari del Cafè de Mar. Un cantautor a l’antiga que canta als dies d’avui des d’un compromís social innegable. L’acompanyarà Borja Penalba, dels millors guitarristes del País Valencià.