Últim cap de setmana amb la Música Antiga de protagonista

El Cor Ciutat de Mataró recorda els mestres de Capella de Santa Maria

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 14 Novembre 2014 11:23

Cultura 204/2015, musica antiga

La Setmana de Música Antiga clou la seva XXXII edició aquest cap de setmana. Demà dissabte 15 el Convent de les Carmelites serà l’escenari de la presentació de “Els mestres de capella de Santa Maria de Mataró i la música a Europa al tombant del segle XVIII”, una proposta de concert de la mà del Cor Ciutat de Mataró al voltant d’alguns mestres de capella de la Basílica mataronina destacant noms com Josep Gaz, Salvador Laverni o Manel Valls. El recital inclourà, en la seva segona part, obres d’un marc més ampli amb noms del barroc com Bach o Haendel.

El musicòleg Francesc Cortès oferirà una xerrada prèvia per contextualitzar el recital.
El cicle s’acabarà l’endemà, diumenge 16 de novembre, a la Capella del Roser de Santa Maria amb “Barcellona alla moda”. Vuit músics i dos ballarins oferiran un espectacle de música i dansa lligades a la Barcelona d’entre 1707 i 1714, amb anècdotes i fets històrics reals d’aquella època. I és que la programació d’enguany ha estat entroncada en la commemoració del Tricentenari, girant al voltant del so de 1714.

Una vegada més la Basílica de Santa Maria ha estat la seu central de la programació de la Setmana amb un concert a la Capella del Roser i dos a la Capella dels Dolors, a la qual es poden veure, ara com ara, les antològiques pintures que Antoni Viladomat va acabar poc després dels esdeveniments bèl·lics de l’època.