Les Santes i el Clap, nominats als premis ARC de música en directe

Aspiren als premis de referència a Catalunya com a millor Festa Major i millor sala

  • Redacció
  • Dijous, 13 Novembre 2014 18:25

Manel

Les Santes i la sala Clap aspiren als premis ARC d’aquest any en les categories de millor programació musical de Festa Major i millor programació de sala de música en directe, respectivament. Els premis ARC són un dels premis de referència per la música en directe i l’espectacle a Catalunya i enguany se celebra la 12a edició. El 15 de desembre el jurat, format per professionals del sector musical català, emetrà el veredicte final en una gala que se celebrarà a la sala Barts de Barcelona.

La Festa Major mataronina comparteix nominació en la seva categoria amb les Fires de Girona, les festes de Lleida i les festes de Martorell. El Clap, per la seva banda, competeix amb la Razzmatazz de Barcelona, la Stroika de Manresa i La Mirona de Salt. Aquestes dues últimes són, com el Clap, seu d’una Casa de la Música.

Les Santes
La programació musical de Les Santes 2014 va aplegar 47 conjunts musicals que van tocar durant els 11 dies de festa. A més de balls populars i orquestres, hi va haver 17 concerts, alguns de tan massius com el de Txarango i Strombers amb més de 20.000 espectadors i el concert d’uns històrics del rock, Mägo de Oz, que va aplegar més de 10.000 espectadors al nou espai del Port. També es van poder escoltar concerts destacats com el de Pep Gimeno “Butifarra” amb la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme, Ebri Knight, Oques Grasses, la Big Band Jazz Maresme o Gospelsons.

El Clap
El Clap, per la seva banda, és el local de la comarca que més música en directe programa alternant la programació de la Casa de la Música de Mataró amb cicles com el Músiques Tranquil·les. Kiko Veneno, Mishima, Manel, Els Catarres, The Pepper Pots, Delafé o La Raíz són alguns dels grups que han passat per la sala mataronina aquest any.