Combat de Glosa, l’art de la improvisació

Aquest diumenge, a partir de les 5 de tarda, a Sant Simó

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 17 Octubre 2014 11:14

Cultura 204/2015, la coixinera

Amb l’inici dels actes de les Festes de Sant Simó arriba, aquest diumenge 19, el primer Combat de glosa o cançó improvisada. Es tracta d’un concurs en què els seus participants han de demostrar la seva habilitat mental per construir versos amb rima. Mirat d’aquesta manera, sembla difícil, però la complexitat de la glosa no es queda aquí.
Els concursants han d’adaptar-se a una melodia predeterminada, que bé poden ser nyacres, jotes o garrotins. La cançó improvisada és un gènere poc cultivat i que triomfa en altres parts del món. Aquí s’està començant a cultivar i Mataró podrà gaudir d’un espectacle on es podrà veure el poder de formar lletres a l’instant al precís moment en què sona una música determinada.

L’acte l’organitza La Coixinera –que farà l’acompanyament musical–, els glosadors del Maresme i el cor de Carxofa. És obert a tothom i s’espera la presència de glosadors experimentats de tot el país.

La intenció és consolidar aquest combat de glosa com un clàssic de la programació del cap de setmana anterior a Sant Simó, quan se celebra Sant Galdric. Membres de la comissió de festes de Sant Simó i del Cor de Maria i l’Alexandre Satorras –escoles on es treballa la glosa amb els alumnes– seran el jurat d’aquest combat que arriba com a principal novetat d’aquest primer cap de setmana festiu a l’ermita marinera local.

ACTES

Combat de glosa o cançó improvisada
Festes de Sant Simó 2014


Dates:
Diumenge 19 d’octubre

Hora:
17h

Lloc:
Pati de l’Ermita de Sant Simó