Jarps, els “beatles mataronins” presenten disc al Clap

El joveníssim grup mataroní ha tret el disc ‘Pay and Pity’ i els presenta amb Inspira

  • Cugat Comas
  • Dijous, 16 Octubre 2014 00:00

Cultura 204/2015, jarps

Els Jarps són, fins ara, un secret de pocs. Qui ja se’ls ha escoltat avisen que tenen fusta de bon grup i, a poc a poc, van conquerint el públic que se’ls escolta. Es tracta d’un grup denominació d’origen de Mataró, però que musicalment podríem ubicar a Liverpool, ja que el sobrenom que més se’ls ha posat és aquest “Beatles mataronins” que ells accepten, tot i que volen rebatre amb altres horitzons musicals. Jarps actua juntament amb Inspira aquest divendres al Clap en una nit consagrada al pop melòdic i impactant.


Avisen qui els coneix que el secret durarà poc i que el concert d’aquesta nit tindrà caràcter de primícia, a casa seva que és casa nostra, del que donen de si aquest grup que ha signat el disc ‘Pay and Pity’, que es pot trobar per internet o físicament a Dòria Llibres. El Tot ha volgut parlar amb la meitat de l’ànima de Jarps, Roger Palomer.

D’on ve el nom de JARPS?

És un puzzle fet amb les nostres inicials. Jarps som Jorge Agustin i Roger Palomer i al final una “S” de Sound.

No sou nous en la música.

No. Hem tingut i tenim altres projectes i registres. Hem versionat i anat més a un estil tipus Jimmy Hendrix però Jarps sona més a Beatles, Beach Boys o Simon and Garfunkel. Aquest és un projecte més personal, de temes propis compostos a partir de les nostres influències musicals personals.

Com és que composeu en anglès?

Encara que la nostra llengua materna és el català, molta de la música que hem escoltat és anglosaxona i també ens influeix molt la mètrica i de melodies com sonen en anglès i ens influeix a cantar en aquest idioma, on ens sentim còmodes.

Se us ha dit els Beatles de Mataró. Us agrada?

Sí i no. Els Beatles ens han influenciat però també altres discos i grups. Potser als inicis sí que ens hi assemblàvem molt, però hem intentat que el grup agafi en aquest disc més identitat pròpia. Si haguéssim de dir alguns grups perquè ens poguessin relacionar sonem com els Beatles però també Bob Dylan, Harry Nil­soon o Crosby & Nash

Com se us pot seguir?

Ens podeu trobar a Youtube i internet i a més del concert del Clap, al desembre serem al Hard Rock Cafè de Barcelona. La gent que vingui al nostre directe veurà una hora i mitja de música personal en què ens ho deixem tot a l’escenari.