El millor jazz actual abraça la històrica vil·la romana de Torre Llauder

‘Tast de Jazz’ ofereix quatre vetllades completes, amb possibilitat de sopar i copes

  • Redacció //Fotos: arxiu
  • Dijous, 28 Agost 2014 11:20

Cultura 204/2015, torre llauder 1

La vil·la romana de Torre Llauder, més coneguda com el Clos Arqueològic, i el jazz formen un matrimoni ben avingut que, aquest cap de set­mana, fa una passa més en la seva relació d’èxit dels darrers temps. Després de diverses iniciatives que els darrers anys han posat de manifest el bon lligam entre la música i el testimoni històric d’excepció que és el jaciment, arriba, des d’avui dijous i fins diumenge, el cicle ‘Tast de Jazz’.


En la seva presentació el regidor de Cultura remarcava que tot i que la marca i el nom és nova, ja és el tercer any que es programa i assegurava que “el jazz a Torre Llauder està consolidat però ara el passem a l’agost, que és un mes amb visitants i gent a la ciutat però poca programació, en aquest sentit creiem que aquesta oferta pot ser del tot atractiva”. La cultura mataronina es desperta doncs, de cop i ara, de la son letàrgica de l’agost i es desperta amb una programació de qualitat que ha comptat amb Ivó Oller i Pere Pons a la sala de màquines.

El Clos, per estar-s’hi

El Clos Arqueològic estrenarà petites modificacions amb motiu d’aquest cicle. S’han enllestit retocs pel que fa la il·luminació que permetran, ja de nit, crear un ambient jazzístic propens. No serà només un seguit  de concerts sinó que volen esdevenir nits per estar a gust amb l’entorn i la música. “No programem quatre concerts perquè la gent vingui, escolti i se’n vagi, sinó que la gent podrà venir una hora abans a sopar en un entorn tan agradable com és Torre Llauder i després del concert es podran quedar a prendre una copa o un bon gintònic i allargarem una mica amb un chill out també jazzístic”, explicava Pere Pons, alma mater del festival.

400 persones per concert

Amb aquest concepte d’anar una mica més enllà dels mateixos concerts, el ‘Tast de Jazz’ vol consolidar un públic que ha respost amb una mitjana de més de 400 persones per concert les edicions precedents del festival. En aquest sentit Fabrés assegura que “a poc a poc la idea és consolidar una cita que sigui atractiva per a la gent de fora i referent pels de Mataró”.

La programació d’aquesta tercera edició jazzística contempla, el veterà Dany Doriz Quintet, Susana Sheiman, Gabriel Amargant i un dream team de músics terrassencs amb Ignasi Terraza al capdavant.

Dany Doriz Quintet

Cultura 204/2015, susanna scheiman

Cultura 204/2015, gabriel amargant

Cultura 204/2015, hot jazz band