Tot preparat per l’edició de més envergadura del Cruïlla BCN

Damon Albarn, Macklemore, Calle 13 i Jack Johnson encapçalen el cartell

  • Redacció
  • Dijous, 10 Juliol 2014 13:12

Panoràmica del Cruïlla BCN

Tot preparat al Parc del Fòrum de Barcelona pel Cruïlla BCN. El festival musical organitzat per l’empresa mataronina Visualsonora obre portes avui a la tarda a la que s’espera com l’edició més nombrosa de totes les celebrades fins al moment. El Cruïlla s’allarga un dia més i programa diumenge un doble concert amb Blaumut i la cantant francesa Zaz però tornarà a ser en les jornades d’avui divendres i demà dissabte quan concentrarà tota la carn a la graella. L’organització ha treballat per millorar les instal·lacions i serveis i estrena una nova zona de gastronomia. Dalt de l’escenari els ingredients musicals presagien una edició variada, més eclèctica i pop que en ocasions precedents, amb diferents caps de cartell de renom internacional.

Macklemore i Damon Albarn

Dos noms sobresurten per sobre de tota la resta. Principalment el de Macklemore & Ryan Lewis que ha reservat pel Cruïlla la seva única actuació a tot l’estat. Es tracta d’un duet que amb cançons com ‘Can’t hold us’ suposen un autèntic terratrèmol de ball frenètic, en la intersecció entre el rap i l’eletrònica i un so molt discotequer. Macklemore actuarà dissabte i és l’artista que ha despertat més interès d’aquesta edició, honors que comparteix amb Damon Albarn, que ho fa avui divendres al vespre. Qui no el conegui pel seu nom, amb el que signa l’actual projecte personal, el sabrà identificar com el cantant de Gorillaz i Blur.

La resta d’agenda és plena de diferents atractius en la línia històrica del festival de no decantar-se estilísticament cap enlloc. Un itinerari de divendres permetria veure Angus & Julia Stone abans d’Albarn i després triar entre Band of Horses i Vetusta Morla o Txarango per acabar confluint a Calle 13 que es trepitjarà amb Tinariwen. Del grup de Puerto Rico cal dir que és un dels més esperats i que actuarà per segon cop al Cruïlla presentant un disc molt aplaudit, ‘Multiviral’. El grup més mític del rap estatal, Violadores del Verso, són el penúltim reclam de la primera nit, juntament amb Several Future.

Anant a dissabte el primer plat fort del dia arriba amb forma de Jack Johnson, l’emblema surfer i un posterior trajecte amb Imelda May, l’esperadíssim Macklemore o The Selecter i una altra tria difícil entre Berri Txarrak o Emir Kusturica. Pels que són de tancar el recinte caldrà parar atenció a Skip & Die, el darrer grup del programa, a banda de la doble cita de diumenge.