Cap de setmana àlgid del Festival Internacional d’Orgue

Una missa amb orgue de 1714 és el plat fort de la programació

  • Redacció
  • Dijous, 10 Juliol 2014 13:08

Ludger Lohmann

El Festival Internacional d’Orgue entra en els seus dies de més activitat. Dissabte 12 de juliol es podrà sentir un organista habitual, el rus Konstantin Volostnov, acompanyat en aquesta ocasió per la russa Maria Vlasova que tocarà un acordió de concert. Aquest és un dels duets més sorprenents del panorama internacional i interpretaran peces de Bach, Mozart, Rachmaninoff i Piazzola.

Dimecres 16 de juliol el festival viurà un dels moments àlgids amb l’actuació d’un dels organistes més prestigiosos del món, l’alemany Ludger Lohmann. Es tracta del seu debut a Mataró i era un dels grans objectius històrics de Raúl Prieto, alma mater del Festival que el volia fer tocar a Santa Maria sí o sí. Es tracta d’un dels concerts més especials de la programació d’aquest any.

Missa de 1714

Diumenge 13 de juliol es farà una missa alternada amb l’orgue a l’estil del 1714. En aquesta missa sonaran melodies dels antifonaris de la basílica de Santa Maria dels segles XVI i XVIII, combinades amb versos a l’orgue interpretats per alumnes i professors de l’Acadèmia. Serà una missa ‘a l’estil 1714’, és a dir en la que es produeix un “diàleg constant” entre l’orgue i els cantants de gregorià. Els versos a l’orgue els interpretaran, en aquest cas, els alumnes i professors del Curs Internacional d’Orgue que aquest mes de juliol té lloc a la capital del Maresme.

Concurs d’Orgue

Dijous dia 17 hi haurà, per acabar la programació setmanal, un concurs d’Orgue. Els diferents alumnes dels cursos que imparteix Prieto han senvolupat un nivell artístic tal que el sotmetran a veredicte popular de manera que oferiran una sèrie de petites interpretacions entre les quals es podrà procedir a votar la preferida entre els assistents. Una nova iniciativa que relliga públic, artistes i orgue de Santa Maria. La penúltima cita del Festival.