Exitosa presentació del projecte de ‘Les Set paraules’ de Taltabull

Josep Fadó lidera el projecte, que culminarà amb l’enregistrament i recitals

  • Redacció
  • Dijous, 26 Juny 2014 14:15

Fadó

La Biblioteca Nacional de Catalunya va ser escenari el passat divendres 20 de juny, de la presentació del projecte ‘Les set paraules de Taltabull, una visió mediterrània de l’avantguarda’ amb protagonisme destacat pel seu impulsor, Josep Fadó. ‘Les Set Paraules de Crist a la Creu’ és una obra de caràcter religiós que Cristòfor Taltabull va escriure per encàrrec de Mossèn Ximenes, rector de la parròquia de Sant Josep. Es tracta d’una obra per donar rellevància a l’acte religiós del Divendres Sant i es va interpretar a Mataró durant 6 o 7 anys després d’estrenar-se el 1943.

Projecte complet

El projecte del tenor inclou la documentació de partitures i preparació de l’obra i el seu enregistrament durant l’any 2015. Fadó explica que “la recuperació de les Set Paraules de Crist a la Creu permetria treure de l’oblit una obra molt vàlida del segle XX i fer-la passar d’un àmbit local a la dimensió nacional i fins i tot internacional. El requeriment de l’orquestra ha fet que fins ara l’obra no s’hagi interpretat”.

Durant l’acte, que va comptar amb la presència del regidor de cultura de l’Ajuntament de Mataró, el mateix Fadó va explicar tots els detalls del projecte fins al concert de presentació de l’enregistrament, fixat pel 14 de març del 2015, a l’enregistrament que es farà al Convent de les Carmelites, i la gira de concerts posterior, de la considerada obra més important de la trajectòria de Taltabull.

Projecte de ciutat
El projecte de Fadó es vincula amb el Cor Ciutat de Mataró, dirigit per Jordi Lluch, i l’Orquestra Camerata Ciutat de Mataró que dirigirà el mateix director maresmenc. Un projecte musical de ciutat que ha de permetre recuperar una obra oblidada pel pas del temps. 

La vinculació de Fadó amb Mataró
La recuperació de ‘Les Set Paraules de Crist a la Creu’, que impulsa amb entusiasme Josep Fadó, és la darrera mostra de la vinculació del tenor amb la seva ciutat. En paral·lel amb el seu protagonisme creixent en teatres d’òpera d’abast internacional, Fadó no ha oblidat la seva ciutat participant de diferents projectes vinculats al territori. Recitals especials, la Missa de Les Santes o ara Les Set Paraules en són exemples.