Josep Fadó impulsa el projecte ‘Les set paraules de Taltabull’

El treballa culminarà l'any 2015 amb la interpretació de l'obra al Teatre Monumental

  • Redacció
  • Divendres, 20 Juny 2014 12:56

Josep Fadó

Avui divendres es presenta a Barcelona el darrer gran projecte musical del tenor mataroní Josep Fadó, “Les set paraules de Taltabull, una visió mediterrània de l’Avantguarda”, amb una part cantada ja pel propi cantant mataroní. Fadó ha impulsat la recuperació d’aquesta obra, escrita per a la praxi litúrgica i encarregada per la coral Mariana de Mataró.

El projecte inclou la documentació de partitures i preparació de l’obra i el seu enregistrament durant l’any 2015. Fadó explica que “la recuperació de les Set Paraules de Crist a la Creu permetria treure de l’oblit una obra molt vàlida del segle XX i fer-la passar d’un àmbit local a la dimensió nacional i fins i tot internacional. El requeriment de l’orquestra ha fet que fins ara l’obra no s’hagi interpretat”.

El projecte de Fadó es vincula amb el Cor Ciutat de Mataró, dirigit per Jordi Lluch, i l’Orquestra Camerata Ciutat de Mataró que dirigirà el mateix director maresmenc. El que es presenta aquest divendres a Barcelona, a la Biblioteca Nacional, és el projecte que impulsa Fadó i que culminarà el 14 de març del 2015 amb la interpretació al Teatre Monumental de Mataró de ‘Les set paraules de Crist a la creu’ de Cristòfor Taltabull”.