Un miler d’alumnes participen en la desena edició de Cantània

L’escola de l’espectador també comprèn Tots Dansen o la Mostra de Teatre escolar

  • Redacció / Foto: arxiu
  • Divendres, 16 Maig 2014 11:21

Cultura 2013, Cantania

Prop de 1.000 alumnes de Mataró i també d’escoles d’Argentona trepitjaran aquest cap de setmana l’escenari del Teatre Monumental en la 10a edició de Cantània a Mataró. Aquest projecte de l’Auditori de Barcelona, i en el qual participen més de 35.000 alumnes d’arreu de Catalunya, dóna l’oportunitat als alumnes de compartir un concert amb l’orquestra de l’Auditori.

La cantata escollida per a l’edició d’aquest any porta per nom “Rambla llibertat” i ha estat composta per Albert Carbonell i escrita per Marc Rosich. Montse Meneses i Josep Prats dirigiran les 26 escoles que cantaran en els cinc concerts, un més que la passada edició, els dies 17 i 18 de maig. És una de les iniciatives que s’inscriuen dins ‘L’escola de l’espectador’.

L’Escola de l’espectador

L’Escola de l’espectador és una iniciativa que va néixer l’any passat i que aglutina diferents projectes d’arts escèniques i música que la Direcció de Cultura treballa amb els centres educatius de la ciutat. Es basa en la formació i creació de públics en els àmbits del teatre, la dansa i la música.

Amb projectes com Cantània, Tots Dansen, Fem Dansa, la Mostra de Teatre a les escoles i als instituts, Musiquetes-canten els més xics i els monogràfics d’estiu de l’Aula de Teatre, els espectadors i els alumnes obtenen les eines per descobrir com funcionen els muntatges, així com els diferents valors que aporten les diferents disciplines artístiques de les quals gaudeixen els escolars.

Musiquetes, canten els més xics
Musiquetes-canten els més xics, és el nom del projecte pedagògic de la Xarxa de Cases de la Música que té per objectiu introduir els alumnes de primària al món de la música a partir del descobriment i el treball de cançons populars. La cantata d’aquest any porta per nom “Allà a Mataró n’hi havia un tramvia” i ha estat dirigida per Dani Álvarez.
El grup La Coixinera acompanyarà musicalment els alumnes de cicle inicial de les 10 escoles de Mataró que cantaran els dies 19 i 20 de maig al Teatre Monumental, completant una setmana molt intensa dins el programa Escola de l’Espectador.