“Tocar la música de Toto és tot un repte musical”

Entrevista a Toto Hits, banda-tribut mataronina al creador d’himnes com Agrica o Hold the line

  • Cugat Comas
  • Dimecres, 30 abril 2014 12:48

Toto hits

Fer un grup de tribut a Toto fet per mataronins i maresmencs a qui els agradés la bona música i, sobretot, posar-se a la pell de bons músics. Amb aquest objectiu va néixer la idea d’un grup que cristal·litza el pròxim dissabte 3 de maig al Clap, els Toto Hits. Toto Hits és la nova marca musical del trip format per Marc Buch, Josep Buch i David Palau, veterans de l’escena mataronina que han sumat esforços amb Carlos Torregrosa i Rubén Bes per consolidar un quintet capaç de posar-se a la pell i imitar els membres d’una banda menys reconeguda que els seus èxits.  Parlem amb el bateria i creador de Toto Hits Marc Buch.

Com va sorgir la idea de fer un grup de tribut a Toto a Mataró?

Jo sóc de Mataró i vaig pensar que podíem aprofitar tota aquesta moda que hi ha amb els grups de tributs per fer-ne un de propi i dedicar-lo a una de les bandes que sempre m’havia agradat. Fa uns anys teníem un grup que es deia Poca Broma aquí a Mataró, amb en Josep Buch i en David Palau. Vaig contactar amb ells, els vaig explicar la idea, ens va venir de gust tirar endavant la proposta i ara presentem el projecte al Clap, aquí a Mataró que és casa nostra.

Des del primer moment vau tenir clar que volíeu homenatjar Toto?

Tenim el grup pel pur plaer de tocar música i de tocar bé, precisament, aquesta música. Fa 20 anys Toto ja era una banda que per a nosaltres era un referent musical clar. No ens hem plantejat de fer un tribut en clau de mercat o si ens aniria millor o tindríem més èxit amb algun altre grup. Hem escollit aquest perquè és un referent que ens agrada i ens ve molt de gust tocar la seva música.

Què té d’especial Toto perquè li rendiu tribut?

Toto potser és un nom poc conegut, però té cançons que són molt conegudes i que quan les sent la gent fins i tot se sorprèn que siguin d’aquest grup. Et parlo de cançons com Hold the line, Africa o Rossana que potser la gent no associa amb el nom però que quan les escolta les reconeix i evoca una època.

I com a músics, què suposa posar-se a la pell d’aquesta banda?

És un repte musical. Els components de Toto són músics de sessió, uns autèntics superclasses que toquen més que bé i potser per això fins ara no hi havia grups de tribut a aquesta banda perquè és complicat fer-ho i fer-ho bé. Estem agafant aquest repte amb molt de respecte i molta humilitat però també molta il·lusió. Sabem que costa però en tenim moltes ganes de poder-nos posar a la pell d’aquest referent.

A quin tipus de públic us dirigiu?

El nostre target és de gent entre 30 i 40 anys però més que l’edat jo crec que s’ha de sentir convidat tot aquell que li agrada el rock i la música ben feta en directe. Proposem una bona estona de rock melòdic amb aquest compromís de fer-ho i fer-ho bé.

Quin recorregut doneu a la banda?

Després del concert del Clap farem la presentació a Barcelona. Tots cinc components tenim el compromís de dedicar-nos a la banda però també treballem de valent fora d’ella o sigui que no tinc clar fins on podrem arribar. Més que un projecte professional, crec que és una banda per gaudir de fer una música tan bona com la de Toto en directe. És un retrobament de músics per divertir-nos.

Què li diries a la gent perquè vingui al concert del Clap?

Diria a la gent que si vol, pot venir a gaudir d’una estona de bona música, de rock melòdic tocat amb moltes ganes. Nosaltres ens ho intentarem passar molt bé i quan això passa es transmet al públic. La gent ens coneix dels Poca Broma, si algú se’n recorda que vingui que podrà rememorar els vells temps