Un festival de jazz amb sis concerts, novetat musical a Mataró

L’Associació Jazz Maresme programa un cicle hereu de les antigues ‘Nits de Jazz’

  • Cugat Comas
  • Dijous, 20 Març 2014 13:44

Presentació de 'A la vora del Jazz'

Mataró tindrà durant dues setmanes d’abril i de maig un nou cicle musical que vol ser referent en l’àmbit del jazz. L’associació Jazz Maresme ha impulsat aquest cicle de sis concerts distribuïts en tandes de tres cites la primera setmana d’abril i tres al maig. D’aquesta manera la ciutat veu néixer ‘A la vora del jazz’, un cicle que es presenta com hereu de les antigues ‘Nits de Jazz’, el darrer intent de consolidar el jazz a la programació musical maresmenca. El nou ‘A la vora del jazz’ el van presentar les dues almes mater de l’associació, Ivó Oller i Gerard Nieto que van destacar que “presentem aquest cicle amb voluntat de continuïtat, fruit de la voluntat de donar continuïtat a la feina de la Big Band Jazz Maresme o les jam sessions que fem regularment”, va destacar Oller.

Precisament la Big Band Jazz Maresme serà l’encarregada d’obrir i tancar el cicle, el 3 d’abril i l’11 de maig al Casal l’Aliança. El local que ja acollia les Nits de Jazz de Big Sam Haller Quartet Jazz serà epicentre del cicle amb tres concerts, dos d’ells es faran al Clap i un tercer a El Públic. “Estem recollint una inquietud i un testimoni de diferents mogudes de la ciutat que ens han empès a fer un festival”, explicava Nieto en una presentació en la que va assegurar que “esperem que la gent ens confiï la programació i vagi als concerts més enllà de si ho coneixen o no”.

Els sis concerts de ‘A la vora del Jazz’ se celebraran a cavall de dues setmanes d’abril i maig i ja estan a la venda els abonaments per a tots sis concerts a raó de 45 euros o de cinc –a excepció del que acull El Públic– per 40.

La programació:
3 d’abril. Casal Aliança: Big Band Jazz Maresme & Laura Simó.
4 d’abril. Sala Clap: Gerard Nieto & His Swing All Stars.
6 d’abril. El Públic: Casi el mejor trío de tu vida.
8 de maig. Casal Aliança: Gemma Abrié & Reunion Three.
9 de maig. Clap: Jam de l’associació Jazz Maresme.
11 de maig. Casal Aliança: Big Band Jazz Maresme & Eric Alexander.