Mataró canta Indesinenter per acomiadar l’Any Espriu

Diverses corals de la ciutat interpreten la versió de Raimon d’aquest poema

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 21 Febrer 2014 00:00

Cultura 2013, salvador espriu

Una cantada col·lectiva del poema Indesinenter de Salvador Espriu posarà punt i final, aquest dissabte a la tarda, a la celebració de l’Any Espriu. Diverses corals mataronines així com el públic en general, està convocat a les set de la tarda a la Plaça de l’Ajuntament on es cantarà la cançó amb els arranjaments de Xavier Rodon, director de la Coral Primavera per la Pau.

El poema, en la versió musical que en va fer Raimon. Indesinenter és un poema escrit el 1967 i és un dels pocs en el que el poeta de Sinera va fer ús de la primera persona del plural i es tracta d’una de les lletres versionades per Raimon més conegudes.

Colofó a un any d’activitats

La Comissió de l’Any Espriu explica que “Indesinenter és l’expressió de la dignitat humana, un clam a crits popularitzat per Raimon que va esdevenir junt amb ‘Inici de càntic en el temple’ i d’altres poemes musicats, un detonant de la força poètica d’Espriu. Amb els anys transcorreguts no perd vigència i volem que esdevingui, cantat a capella, l’himne intergeneracional que posi la rúbrica a l’Any Espriu de Mataró”. Indesinenter és una locució llatina que vol dir sense parar, incansablement.