“Som com som” ressona a Privat en un concert molt càlid

Filippo Landini no falla a la capital del Maresme en la presentació del seu tercer disc

  • Marta Gómez / Ari Velasco
  • Dimecres, 12 Febrer 2014 10:12

Filipo

Se’ls coneix pel famós “Viu-la” que va elevar als Filippo Landini al costat dels més grans del pop-rock català. I encara que aquesta cançó no deixen de tocar-la en cap concert, en part perquè la gent també els hi demana, s’havien creat moltes expectatives en aquest tercer disc que pels més seguidors, ha costat d’arribar. La presentació de “Som com som” a la Sala Privat de Mataró va ser divendres i, pel que sembla, no va decebre a ningú. El single, repetitiu i enganxós, que rep el mateix nom que el disc, es va deixar sonar en un parell d’ocasions i el públic va respondre de la millor manera possible.

Privat sempre costa d’omplir però els Filippo Landini allà on van no es queden mai sols. La formació, encapçalada per Carles Pujol, va aconseguir un clima prou càlid com perquè la gent més tímida amagada darrera la taula de so, finalment es posicionés a la pista de ball de la sala per cantar els seus temes preferits. Cançons com “Quedem-nos desperts”, “Perduts” o “Un dia i un altre” no van faltar al repertori dels de Canet de Mar, que van repassar de cap a peus aquest últim treball. Un disc en la mateixa línia que “Primer primera” i “Farem Revolucions” –els dos primers-, enèrgic, fresc i força electrònic.  I una posada en escena molt bona on la veu, en Carles Pujol, es mostra com l’ànima del grup en tot moment.

Mataró escalfa motors
L’amistat que uneix als Filippo Landini amb els LEDS, el grup mataroní, va permetre que aquests darrers fossin convidats a tocar cinc temes abans no comencessin els de Canet. Els LEDS, que van tocar en format acústic tot i no ser el seu format habitual, van escalfar la sala amb els temes del seu segon disc, “Agafa’t Fort”.  Una escalfament de cara a diumenge vinent, dia 16, on els LEDS encapçalen el concert en homenatge a Carles Sabater a Llançà on, curiosament es fa efectiva aquesta amistat amb els de Canet i, entre els artistes convidats, també hi ha en Carles Pujol de Filippo Landini.