Els Gossos fan bategar el Clap en un concert molt càlid

El grup mataroní LEDS, taloners dels Gossos, molt enèrgics

  • Marta Gómez i Fotos d'Ari Velasco
  • Dilluns, 25 Novembre 2013 10:40

Els Gossos, al Clap

Tot i el fred que feia divendres al vespre al carrer, a la Sala Clap hi havia qui hi tenia una cita. Els primers els Gossos, que tornaven a la capital del Maresme per presentar el seu últim treball: Batecs. Vestits amb americanes negres, tal com els caracteritza, els Gossos van sortir a l’escenari molt relaxats. De fet, ho podien estar. Pel tema inicial no calia que patissin gaire, en sonar els primers instruments de la melodia, el públic ja entonava “Corren”. I així, ja el van tenir tot a la butxaca, si és que encara no el tenien.

La sala gran del Clap costa d’omplir, i també va costar divendres en una nit on no van faltar els temes més coneguts de la banda com “Corren”, “Oxigen”o  “La nit s’acaba” amb la que van finalitzar el concert. Tot i el fred del carrer, a dins no hi faltava escalfor. La presentació de “Batecs” va fer pujar la temperatura i és que es tracta d’un nou treball, pels Gossos, diferent i especial: “Batecs intenta explicar una situació actual i conjuntural que veiem a la societat tant a nivell de país, com en l'àmbit de persones, com a nivell de sensacions”. Els Gossos s’han tornat “explícitament més reivindicatius que mai” asseguren, tot i que creuen que segurament ha estat “sense voler-ho”.

Els Leds, al Clap

Segell mataroní

Els Gossos van estar precedits pel grup mataroní LEDS. En la seva mitja hora de concert, que va servir per escalfar motors, van aconseguir encendre al públic amb la música explosiva i enèrgica del seu segon disc “Agafa’t Fort”, tot i que també amb la barreja d’algunes cançons del seu primer treball. Cançons com “Potser”, “Racó” o “Ningú com tu” van retratar al grup en el gran moment d’auge que estan vivint, i el públic els va respondre. “Un moment i una oportunitat increïble i que no vam voler desaprofitar, i menys, a la nostra ciutat”, concloïa la veu de la formació, Joan Lorente.