El so de la gralla dels Laietans evoluciona cap a la música pop en el seu nou disc 'Festa Major'

La banda mataronina ha estrenat el seu nou treball a la Fira Mediterrània de Manresa

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 11 Novembre 2013 12:28

Els Laietans a la Mediterrània

El grup mataroní Els Laietans ha estrenat aquest diumenge a la tarda el seu nou disc 'Festa Major' en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa. Guanyadors del V Concurs Sons de la Mediterrània de l'any passat, la formació de grallers ha presentat un treball que conjuga la música popular d'arrel amb els ritmes pop. A través d'una quinzena de cançons, Els Laietans aporten una mirada diferent a la festa major catalana amb la col·laboració, entre d'altres, d'Obrint Pas, Els Catarres o la Cobla Sant Jordi. Un dels seus integrants, Pol Ducable, ha explicat que la seva intenció és "trencar l'estereotip que la gralla és un instrument sorollós" i apropar-lo a tots els públics.


'Festa Major' està format per una quinzena de cançons que tenen com a 'leitmotiv' una festa major catalana "on cada acte està representat per una cançó". El disc comença amb el pregó, que ha comptat amb la col·laboració de Màrius Serra qui en fa un rap, i la segueixen altres temes com les matinades, els castells o la borratxera final. A banda de Màrius Serra, els Laietans han comptat amb altres col·laboradors de luxe com els Obrint Pas, els Catarres o la Cobla Sant Jordi. 

Els directes dels Laietans no deixen indiferent al públic i, segons han explicat ells mateixos, "són una bogeria, ja que és l'espontaneïtat en estat pur". Roger Andorrà ha ressaltat que "a part de tocar intentem que hi hagi molta complicitat amb el públic i també molt 'feedback', fins al punt que la gent canta els temes que nosaltres toquem amb la gralla".