Raúl Prieto tanca el “seu” Festival Internacional d’orgue

Dilluns s’estrenen Les Carmelites com a espai del certamen

  • Cugat Comas / Foto: cedida
  • Divendres, 19 Juliol 2013 00:00

Cultura, Raúl Prieto

El Festival Internacional d’Orgue Jaume Isern arriba aquest cap de setmana a la seva conclusió amb el concert que precisament va anticipar-lo durant anys, el del Raúl Prieto a Santa Maria. Es tracta d’una de les cites habituals de les pre-Santes que acostuma a omplir a vessar tota la nau central de la Basílica mataronina.

Prieto és l’alma mater de la recuperació i explotació de l’orgue monumental de Santa Maria i es tracta d’un dels intèrprets i entesos d’aquest instrument més reputats a escala internacional, als seus 27 anys.
Prieto és, a més, el director artístic del mateix Festival i amb el d’aquest dissabte compleix 10 anys de concerts extraordinaris de Santes.

Orgue i castanyoles

Dilluns 22 a les nou de la nit serà el torn del darrer concert del Festival amb una inaudita demostració d’orgue amb castanyoles al monestir de les Carmelites de Mataró. El concert ‘El diablo vestido de Fraile’ l’interpretarà Mona Jerez a les castanyoles i Bruno Frost a l’orgue. De forma prèvia a les 19:30h hi haurà una xerrada per presentar el concert al Museu Arxiu.