Cat Power, Snoop Dogg i Suede, caps de cartell del Cruïlla BCN

El Festival, que comptarà amb 34 artistes, 15 d'ells catalans, espera arribar als 30.000 espectadors

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 29 abril 2013 10:33

Cat_Power


El Festival Cruïlla Barcelona va fer pública divendres la programació completa per a l'edició 2013, que se celebrarà els dies 5 i 6 de juliol en el Parc del Fòrum. Cat Power, nova icona pop; Snoop Dogg, artista universal de hip-hop; i Suede, un dels clàssics del rock anglès; seran els caps de cartell d'aquesta edició. La cita musical comptarà amb 34 artistes de 12 nacionalitats diferents, 15 d'ells músics catalans. L'organització ha fixat aquest any preus més assequibles per a totes les entrades del festival i té com a objectiu arribar als 30.000 espectadors, 8.000 més que l'any passat. El director del Cruïlla Bcn, el mataroní Jordi Herreruela, ha expressat la intenció d'internacionalitzar la cita musical.

L'edició 2013 del Cruïlla Bcn ha presentat un "canvi d'imatge", segons ha apuntat aquest divendres el seu director, Jordi Herreruela. "Hem incorporat el cognom 'we are music' perquè entenem que se'ns veia com un festival purament d'àmbit català i aquesta no és la vocació del festival ", ha afirmat Herreruela, qui ha explicat que aquest serà el primer any en que es treballi la comunicació internacional.

Cartell Internacional
A més dels caps de cartell Cat Power, Snoop Dogg i Suede, l'edició 2013 comptarà, entre altres, amb artistes de la talla de James Morrison, Trombone Shorty & Orleans Avenue, qui han col·laborat amb Lenny Kravitz; Billy Bragg, Rufus Wainwright o Toots and the Maytals. Pel que fa als artistes catalans, hi actuaran cantants joves com Ramón Mirabet, Joan Colomo, Mambo Jambo, Pau Vallvè, present en edicions passades; i Maïa Vidal. També tindrà lloc una de les festes més reeixides del moment a Barcelona, Nasty Monday Djs.

 

Una de les grans cites musicals de l'Estat
Cruïlla Bcn s'ha instaurat com una de les grans cites musicals de l'estat espanyol. Amb un públic majoritàriament nacional, aquesta edició pretén arribar als 30.000 espectadors. Per poder assolir aquest objectiu i apropar el festival a l'economia dels ciutadans, l'organització ha baixat el preu dels abonaments i entrades de dia respecte de l'any 2012. Així, els abonaments han passat dels 40 als 25 euros i les entrades d'un dia costen aquest any 10 euros menys. Pel que fa al pressupost d'aquest any, Herreruela explica que és de dos milions d'euros i la direcció confia en cobrir el 70% d'aquest pressupost amb la venda d'entrades i consumicions dins del recinte.