Quart Primera obre foc del tercer Cicle.cat

El cicle comptarà amb Quimi Portet, Pep Sala, Joan Colomo, The Mamzelles i Pau Riba

El proper trimestre a Mataró ve marcat per una intensa programació musical amb denominació d’origen català. A les darreries del cicle de Músiques Tranquil·les de la Casa de la Música s’hi afegeix, a partir d’avui divendres, la tercera i més ambiciosa edició del Cicle.cat. Es tracta de 13 concerts –atenció a la xifra– a la Sala Privat amb bona part de la classe mitjana de la música pròpia del país, allà on es couen les faves del que sona i on es demostra el que tant crítica com públic ja han fet pal·lès: que la música catalana viu un dels seus millors moments.

Bon exemple d’aquesta moda, d’aquest bon estat de forma és precisament el grup que salta a l’escenari, Quart Primera. La banda que lidera Pere Jou es va fer popular fa tres anys sent llavors coneguts per una original manera de presentar-se al públic: actuaven als menjadors, sales d’estar i terrasses d’aquells que ho sol·licitaven, en una mena de concerts ‘ad hoc’ per a cada família o grup d’amics.

D’aquella gira casolana en va sortir el seu primer disc ‘El món en un cafè’, que els va proporcionar renom, presència als mitjans i fins a quatre concerts en un any a la ciutat de Mataró. Després va venir la censura d’una aturada, el replantejament del grup i la cocció a foc lent del segon disc que ara presenten.

Pel·lículesAmb el seu segon disc, que duu per nom Pel·lícules, Pere Jou s’ha volgut perdre en l’exploració de l’altra persona i és en aquest intent que s’ha perdut en un món sonor molt diferent al que ens tenia acostumats fins ara.

Paisatges i textures desconegudes que fan difícil situar en quin punt es troba entre l’electrònica, el folk i la banda sonora. Pel·lícules és un disc que neix de la necessitat de buscar noves paraules per a explicar idees conegudes. Noves paraules que ens permetin entendre que hi ha coses que potser no acabarem d’entendre mai. Privat en serà testimoni avui a partir de la mitjanit.