Dansa per inaugurar la Setmana de Música Antiga

Un taller participatiu i el primer concert enceten el programa

Mataró enceta aquest cap de setmana l’edició número 30 de la Setmana de Música Antiga amb un doble acte en el que prendrà protagonisme la dansa barroca. Serà amb un taller participatiu de dansa dissabte a la tarda a Can Marfà i amb el primer concert de la Setmana diumenge a les sis de la tarda a la Capella del Roser. Allà hi haurà música i dansa barroca de la mà del conjunt Xuriach i l’espectacle Mestreballs.

Intercanvi de músics

Xuriach és un quartet de ballarins i músics que s’intercanvien els papers constantment. Tal com feien antigament els artistes, els músicsi ballarins s’alternaran els papers davant la Capella del Roser en un espectacle de dansa antiga obert a la participació del públic. Així hihaurà una part de ball amb uns mestres que ensenyaran les danses tradicionals i una altra amb les evolucions més refinades per partdels propis artistes i dels alumnes avantatjats del dia abans.

Xuriach impartiran també dissabte a la tarda un taller d’aproximació al llenguatge corporal històric de la dansa barroca.