Turbulència que dorm en la calma dels parcs infantils

Juegos secretos (Little Children). Todd Field. Estats Units. 2006

L’argument: En una petita comunitat dels Estats Units sembla regnar la monotonia, quan dues joves parelles estableixen una amistat i intercanvien les seves misèries quotidianes. Parcs infantils, piscines i jardins són l’escenari de les frustracions i els secrets dels habitants de la zona residencial.

L’anècdota: Es tracta del segon llargmetratge del director Todd Field. La seva primera pel·lícula va ser l’aclamada ‘En la habitación’ amb Sissy Spacek i Marisa Tomei. Tot i així, Field va iniciar la seva trajectòria com a actor i se’l por recordar, per exemple, com el misteriós pianista d’‘Eyes Wide Shut’.

 

Diagnòstic: Interessant proposta de Todd Field que aconsegueix mostrar les profundes tensions existents en una comunitat aparentment ordenada, rutinària i avorrida. Les frustracions de les persones que l’habiten actuen com a motor d’una història de redempció que ens obsequia amb instants extraordinaris i colpidors, que no deixen indiferent l’espectador. En la lluita contra la part més fosca d’un mateix i contra l’aïllament, destaca l’excel·lent treball de Kate Winslet, nominada a l’Óscar, i del conjunt dels intèrprets secundaris.

Efectes secundaris: A mig camí entre el cinema de Todd Solonz (‘Happiness’) i del Sam Mendes d’’American Beauty’, adient per a aquells que gaudeixin amb les històries que mostren la cara més tèrbola de la classe mitja nord-americana.