La mesquita de Rocafonda obre les seves portes als mataronins

La jornada de portes obertes respon a una iniciativa del Consell Islàmic de Catalunya

La mesquita de Rocafonda va celebrar el dissabte passat una jornada de portes obertes on tothom que va voler va poder acostar-se a l’oratori per conèixer el seu funcionament. L’activitat és una iniciativa organitzada pel Consell Islàmic de Catalunya i a la qual es van sumar una trentena de mesquites, entre elles l’oratori mataroní.

L’objectiu de la jornada, que enguany celebra la seva segona edició, era fomentar el coneixement de la cultura musulmana entre la societat com una via d’integració i camí cap a la convivència. Per aquest motiu, amb ànim d’explicar les seves tradicions a qui s’acostés a la mesquita, els musulmans no van dubtar en acompanyar els visitants en una visita a l’oratori i explicar quins són els seus rituals i perquè els fan. “Ens agradaria que la gent s’acostés més a la mesquita i ens coneixes, no és un lloc tancat, pot venir qui vulgui” explicava Soraya, una de les usuàries de l’oratori que va fer de guia als visitants.

El Coran en català
La jornada va comptar amb la projecció d’un vídeo on s’explicaven els fonaments de l’islam i els seus cinc pilars bàsics. Un dels actes més curiosos va ser la lectura d’uns fragments del Coran per part de l’iman de la mesquita, textos escollits expressament pel seu missatge de pau i convivència. L’iman va llegir aquests fragments en àrab, i un usuari de la mesquita va ser l’encarregat de fer-ne la traducció al català.

Però el moment més divertit de la tarda va arribar de la mà d’un grup de nenes de la mesquita que van cantar algunes de les cançons religioses islàmiques més populars.

La celebració d’un berenar de germanor va ser una de les millors proves que la convivència és possible. Asseguts al voltant de dues llargues tardes es van barrejar en converses musulmans, membres de justícia i pau i la resta de curiosos que van anar a visitar la mesquita. Una deliciosa tassa de té, fruits secs i una mostra de dolços i aperitius àrabs van arrodonir aquest àpat.