Èxits de Santi Pellejero i José Luís Cano

Títols també per Àngel Fernàndez (veterans), Núria Gascuñana (sub-23) i Neus Caylà (júnior)

El passat diumenge 9 d’abril, els dos més destacats triatletes del Centre Natació Mataró, Santi Pellejero i José Luis Cano, han tornat a fer pujar el nom de l’entitat al graó més alt del podi, en dues competicions de gran prestigi: Santi Pellejero va guanyar el 1er Ecohome de Ferro de Triatló Cros celebrat a Eivissa, i José Luís Cano ho va fer al 16è Duatló de Castellfollit de la Roca, que acollia el Campionat de Catalunya per categories d’edats.

Santi Pellejero guanya l'Ecohome de Ferro a Eivissa
El 1er Ecohome de Ferro és una de les 8 competicions que ja han rebut la certificació de Prova Nacional per part de la FETRI (Federació Espanyola de Triatló), i consta de 2’5 km de natació, 30 km de bicicleta de muntanya i 10 km de cursa a peu, que van afrontar 85 participants. I entre ells Santi Pellejero, sotscampió d’Espanya d’aquatló el 2005, que va guanyar amb un temps de 2 hores, 35 minuts i 16 segons, amb 1’49’’ menys que Raúl Córdoba (Bricoblock-Esproten-Tritoledo), segon classificat, i 5’47’’ menys que Carles Antones (Triatló Vilanova i la Geltrú) que va ser tercer.

La part de natació va consistir en arribar nedant a Eivissa des de l’illa Tagomago, situada a la zona est d’Eivissa a 2.500 metres de la costa. El segment de bicicleta de muntanya s’ha desenvolupat en un circuit de dificultat mitjana-baixa amb un recorregut per camins a la zona situada entre Cala Boix-Pou d’es Lleó-Es Figueral, en tant que el segment de cursa a peu ha sigut per camins amb importants pujades.

Altres corredors del Centre que van prendre part a la duríssima prova van ser: Carles Casero (12è amb 2h 51 min 06 s); Bernat Moragas (17è amb 2 h 56 min 57 s); Ferran Ruiz (23è absolut i sotscampió de veterans 1 amb 3 h 04 min 47 s); i finalment Toni Noé (42è absolut i campió de veterans 3 amb 3 h 21 min 03 s).

José Luís Cano campió català de duatló

Per altra part, a Castellfolit de la Roca (Garrotxa) es disputava el Campionat Nacional de Catalunya per categories de duatló. La prova consistia en tres trams, un primer de 5 km a peu, un segon de 20 km en bicicleta i el darrer tram de 2 km de cursa a peu. José Luis Cano, incombustible, va ser el primer que va creuar la meta fent un temps de 58 minuts i 27 segons, tot i que el guanyador del primer tram de la cursa va ser el reusenc Josep Manuel Juárez, seguit del seu company d'equip Xavier Queralt. Àngel Fernández va ser desè classificat absolut i campió de veterans 1 amb 1 h 01 min 31 s, en tant que David Roca fou onzè amb 1 h 01 min 36 s.

Pel que fa a les noies la mataronina Núria Gascuñana amb 1h 09 min 24 s, va quedar segona i campiona de la categoria sub-23, per darrera de la reusenca Montserrat Cinca, que amb 1 hora 8 minuts i 32 segons va creuar la meta en primer lloc.

També destacables van ser les classificacions de Neus Caylà (4a absoluta i campiona júnior femenina amb 1h 13 min 36 s) i Mònica Pellejero, 5a absoluta amb 1h 14 min 20s. Per equips l’equip femení del Centre es va imposar en la classificació final, i per la seva banda els nois es van proclamar sotscampions per darrera el CN Reus Ploms. Com podem veure, la secció de trialtó del Centre continua acumulant èxits.