Inaugurada una bona exposició sobre els 50 anys de Nit de l'Esport

El recull és obra de Rafa Navarro, autor del llibre sobre els 50 anys de la Festa esportiva

Quan queda menys d'un mes perquè coneguem el millor esportista de la 51a edició de la Nit de l'Esport, aquest dimarts va quedar inaugurada l'exposició que recull el que han donat de sí les cinquanta edicions anteriors. Es tracta d'un encertat repàs, molt visual, amb uns plafons molt amens i interessants peces de museu, com ara trofeus de fa dècades, estris esportius de l'època i fins i tot una torxa olímpica. Un repàs cronològic, amb una especial atenció als olímpics mataronins i al seu gran impulsor, Josep Gomà i Carol.

L'Ateneu de la Caixa Laietana es va omplir de directius de la majoria de clubs de Mataró, de polítics locals –amb una especial presència d'exregidors d'esports– per donar la benvinguda a una exposició realitzada pel periodista Rafa Navarro amb la col·laboració de la gent que ha cedit diferents objectes històrics. Alguns d'aquestes "relíquies" provenen dels inicis de la festa, però també n'hi ha alguns que permeten veure l'evolució de la Festa esportiva mataronina per excel·lència, com ara un recull dels diferents trofeus i medalles que s'han entregat al llarg de les diferents èpoques d'uns premis que van néixer al Bar Canaletes fruit de la iniciativa del programa esportiu "Carnet Deportivo".

Una bona manera de fer cultura esportiva, i d'anar preparant l'ambient necessari per una nit que enguany arriba molt tard i que com va vaticinar Baron en base als grups d'esportistes que ha rebut al llarg de l'any, pot tenir un marcat protagonisme de l'esport femení. El dubte de qui serà el millor esportista de l'any 2005 es resoldrà la nit del 21 d'abril.

Notícia relacionada:
La Nit de l’Esport arriba acompanyada d’una exposició