Contes clàssics per celebrar el Dia Internacional del Llibre Infantil

La biblioteca pública Pompeu Fabra organitza una hora del conte amb ‘La princesa i el pesol’ i ‘Els tres porquets’

El dia 2 d’abril és el Dia Internacional del Llibre Infantil i per celebrar-ho, la biblioteca pública Pompeu Fabra va organitzar una sessió especial de l’hora del conte. La festivitat es va avançar un dia, el dissabte 1 d’abril, quan els més menuts van poder gaudir de dos clàssics de la literatura infantil: La princesa i el pèsol i Els tres porquets.

Els més petits de les cases van trobar a la biblioteca una bona manera de divertir-se i iniciar-se a la literatura. Esperant el moment en que ja puguin llegir ells sols, una contacontes els va explicar dos contes d’allò més coneguts però que van fer que la vintena de nens que es van reunir a la biblioteca no deixessin de posar tota l’atenció en les paraules de la narradora.

La interacció entre narradora i oients va estar present en tot moment. Els més petits van ajudar a explicar les històries i van participar activament en el seu desenvolupament. Per exemple, cap dels menuts no va dubtar a l’hora d’agafar aire i bufar, imitant el llop de la darrera de les faules.

Cada any, l’International Board on Books for Young People celebra el dia 2 d’abril el Dia Internacional del Llibre Infantil, amb l’intenció de commemorar el naixement de l’escriptor danès Hans Christian Andersen. En tot el territori de parla catalana, són 130 les biblioteques i llibreries que s’han adherit a la celebració.