Un manifest de denúncia centra els actes del 8 de març

Música, poesia i flors pels assistents a l’acte oficial del Dia Internacional de la Dona

El 8 de març és el Dia Internacional de la Dona, i la ciutat va voler sumar-se a la seva commemoració. Malgrat que Mataró ha organitzat actes durant tot el més, l’esdeveniment central va tenir lloc el mateix dia 8 amb la lectura d’un manifest. La denúncia de les injustícies que encara viu la dona i la demanda d’unes millors condicions van centrar l’escrit.

Membres de les associacions de dones que han organitzat els actes de celebració i de l’ajuntament van participar en la lectura del manifest. El document va denunciar, entre altres, la situació laboral discriminatòria, els tòpics masclistes encara existents, la violència de gènere i la manca de corresponsabilitat en les tasques domèstiques. A més, van demanar la solució d’aquestes problemàtiques i especialment un compromís social que ajudi a fer real el ple desenvolupament de les dones.

“Les diferents accions igualitàries engegades en política social són un pas endavant però no podran ser eficaces sense una veritable conscienciació dels agents socials” van denunciar les dones. En el seu parlament també van afegir el desig d’aconseguir “un model de societat obert al present i al futur de la dona on puguem fer efectiva la nostra llibertat, entesa com la possibilitat d’escollir el nostre projecte de vida”.

Flors pels assistents
L’acte es va realitzar al darrera de l’ajuntament i va comptar amb la presència d’una trentena de persones. Persones voluntàries de la ciutat van participar en l’acte llegint poemes, i el grup Relk va ser l’encarregat de posar música a l’acte. A més, es van repartir flors entre els assistents.