Les dones a la guerra centren els actes del Dia de la Dona a Rocafonda

La cantant de la Nova Cançó Tresa Rebull va participar en una tertulia amb l’escriptora Assumpta Montellà

El dissabte dia 11 la celebració del Dia de la Dona es va traslladar al centre cívic de Rocafonda. La vocalia de dones de l’associació de veïns de Rocafonda va organitzar una jornada al voltant de “La dona, víctima de la guerra, la dona lluitadora per la pau”. L’acte central va ser la visita de Teresa Rebull, cantant de la Nova Cançó i lluitadora de la guerra del 36.

En el Dia de la Dona d’enguany, el centre cívic de Rocafonda va voler homenatjar a les dones que han patit en primera persona conflictes bèl·lics. Els actes van començar amb la projecció de dos documentals, “Entrevista a Elisabeth Eindenbez” i “Camí de l’exili”.

Un sopar de germanor amb més de 80 comensals
Una taula rodona amb tres convidades d’excepció va ser l’acte central de la tarda. Teresa Rebull, lluitadora de la guerra del 36, exiliada, cantant de la Nova Cançó i escriptora; Assumpta Montellà, autora del llibre ‘La maternitat d’Elna, bressol dels exiliats’ i Francina Mach, en representacció dels països que van acollir els exiliats espanyols del 39. L’acte va comptar amb un debat amb el públic I algunes cançons de Rebull. Un sopar de germanor amb més de 80 persones va cloure la jornada.