Memorable Philip Seymour Hoffman a la pell de Truman Capote

Crítica de Truman Capote (Capote). Bennet Millet. Estats Units. 2005

L’argument: L’escriptor Truman Capote llegeix una notícia al diari sobre l’assassinat d’una família adinerada a Kansas. Interessat pel cas i decidit a demostrar que es pot escriure una bona novel·la de no-ficció, es trasllada al lloc dels fets per tal d’investigar el crim. Un cop detinguts i condemnats els assassins, Capote els entrevista a la presó i comença a sentir fascinació per un d’ells. Fruit d’aquesta experiència sorgeix la seva obra literària més popular ‘A sangre fría’.

L’anècdota: Tal com es veu a la pel·lícula, Truman Capote va escriure gran part de la seva novel·la ‘A sangre fría’ durant una estada a la Costa Brava. En concret, a Palamós.

Diagnòstic: Es tracta del biopic de l’escriptor Truman Capote, que sent no del tot convencional, se centra només en el procés d’escriptura d’una novel·la que va inaugurar un gènere literari, el de la no-ficció. ‘Truman Capote’ explica la controvèrsia que envolta la creació d’una obra per part d’un personatge no menys controvertit. El personatge de Capote és el pilar en què se sustenta el film i cal destacar la brillant interpretació que en fa Philip Seymour Hoffman, sens dubte, un dels més ferms candidats a obtenir l’Oscar en la cerimònia de demà.

Efectes secundaris: Adient per reflexionar sobre la díficil conciliació entre el deure moral i l’afany de lucre, entre el compromís i la recerca de l’èxit, quan es tracta d’explicar una història real.