Pellofa XXVIIIè és enterrat amb pluja i en una nova ubicació

La Vella Quaresma ja mana la ciutat des de la Peixateria, obra de Ribas Arnau

Hi havia expectació per veure què donaria de si l’Enterrament de la Sardina, les despulles del Rei Pellota, darrer acte del carnaval en l’exili forçat de la Plaça de la Muralla i el resultat va ser prou bo. La nova ubicació va dibuixar un espai escènic més polivalent i possibilista que el darrera de l’Ajuntament però alhora la capacitat de les grades era més baixa i van ser centenars els mataronins que van quedar-se amb ganes de seure als privilegiats seients de la Plaça.

La malestrugança va voler que just a l’inici de l’acte, un cop la comitiva funerària ja havia arribat a la plaça i el cos de Pellofa XXVIIIè ja jeia difunt al centre de la plaça, una intensa pluja empantanagués la lectura de les darreres voluntats del Rei dels poca-soltes. En el testament, en Pellofa va recordar-se del Patronat Municipal de Cultura i el cas de la carpa Sedentaris “si cal el Carnaval ja el farem al Parc Forestal” del PP a qui va deixar un “helicòpter fet malbé” o del regidor d’Urbanisme Arcadi Vilert a qui va llegar la grip aviar en deixar-li “un pollastre costipat”. Les darreres voluntats d’en Pellofa també deien que “Mataró és més avorrit que un partit del Real Madrid”.

Una pluja persistent
Sota la intensa pluja va ser incinerat el cos de Pellofa XXVIIIè donant pas a un renovat espectacle, el de la lluita entre els vicis carnestoltencs i les forces quaresmals, que tot i quedar deslluït i notar la novetat d’enguany, va apuntar bones maneres de cara a propers dimecres de Cendra. Més espectacular en les coreografies, amb molt menys fum i amb un interessant joc d’il·luminació l’acte va comptar a més amb més i millor acompanyament musical, amb el que la froça escènica de tot plegat va pujar. Llàstima de la pluja.

Amb tota la gent ja xopa de l’aigua que queia del cel, el seguici d’entronització de la Vella Quaresma va accelerar-se fins arribar a la Plaça de la Peixateria on la Vella de les set cames –obra enguany de Ribas Arnau–, tantes com té aquest període d’abstinència abans d’arribar a Pasqua, va quedar ben falcada a la façana de l’antiga Peixateria. Un petit espectacle pirotècnic i la tradicional repartida de bunyols de bacallà i vi calent van cloure els actes del Dimecres de Cendra, posant punt i final així al Carnestoltes de Mataró d’aquest 2006.